Πολιτική Τρίτη 6/06/2023, 14:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κοιτάμε ψηλά, αλλά με τα πόδια στο έδαφος

Τους πολίτες της Νέας Ιωνίας για τον αγώνα που έδωσαν από κοινού και τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου, ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Κοιτάμε ψηλά, αλλά με τα πόδια στο έδαφος

Τους πολίτες της Νέας Ιωνίας για τον αγώνα που έδωσαν από κοινού και τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου, ευχαρίστησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. «Κοιτάμε ψηλά, αλλά με πόδια στο έδαφος δεν είμαστε αλαζόνες», τόνισε κατά την ομιλία του, στέλνοντας μήνυμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

«Ποιος θα το περίμενε άραγε, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε στη Νέα Ιωνία με 10 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι αν οι εκλογές είχαν γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής «σήμερα η χώρα θα είχε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Κάλεσε στη συνέχεια τους πολίτες να πάνε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου λέγοντας: «Αυτό, λοιπόν, το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου επειδή πειραματίστηκαν με την απλή αναλογική, σας ζητώ να το κάνουμε πράξη σε είκοσι μέρες από τώρα, με μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Διότι, σήμερα, η χώρα χρειάζεται, πρώτα και πάνω απ΄ όλα μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το ζητούμενο των επερχόμενων εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί η πορεία ανόρθωσης και εκσυγχρονισμού της χώρας προσθέτοντας επίσης ότι αν κάτι δικαιώθηκε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, είναι ο ορθός πολιτικός λόγος, η έμφαση στο πρόγραμμα και η απόρριψη του τοξικού πολιτικού λόγου, του διχαστικού πολιτικού λόγου, των ψεμάτων, της «μαύρης Ελλάδος».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν επιδιώκει να είναι απλός διαχειριστής της εξουσίας. «Θέλω μαζί να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές και η χώρα μας επιτέλους να μπορέσει να αλλάξει πίστα», τόνισε. «Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ειδικά στην οικονομία οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας».

Ζήτησε μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο, διαφύλαξη της ενότητας, απόκρουση της τοξικότητας και έμφαση στον ορθό πολιτικό λόγο.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News