Πολιτική Δευτέρα 29/05/2023, 20:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό

Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό

Από το μεγαλύτερο δήμο της δυτικής Αθήνας, το Περιστέρι, άρχισε τη νέα προεκλογική του εκστρατεία, ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα της καμπάνιας του ενόψει της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας από χαμηλό βάθρο και όντας περιτριγυρισμένος από ψηφοφόρους της Ν.Δ., έστειλε μήνυμα, λέγοντας: «Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε, πρέπει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορούμε να το πετύχουμε».


 


«Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

Απαντώντας στο σύνθημα, «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», που φώναζαν οι φίλοι του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Κι αυτή τη γωνία που έμεινε ροζ, και ξέρουμε πώς έγινε, θα την κάνουμε μπλε και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί «κανένα φαινόμενο αλαζονείας», σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων μας, δεν μας ταιριάζουν αυτά». «Την επόμενη ημέρα, αν με εμπιστευτείτε, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε εμφατικά ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία» και συμπλήρωσε: «Ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, κόμμα αυξάνει τα ποσοστά του μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης και είναι το πρώτο κόμμα που έχει υπερδιπλάσιους ψήφους από το δεύτερο. Πού πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι; Η κοινωνία μας επιβράβευσε στην κάλπη».

Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, είπε: «Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα. Ηττήθηκε ο διχασμός και η τοξικότητα και κέρδισε η ευπρέπεια. Ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος, τεκμηριωμένος και κοστολογημένος πολιτικός λόγος».

Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό-1

 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News