Πολιτική Τετάρτη 12/04/2023, 16:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή με «βραχιολάκι»

Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή με «βραχιολάκι»

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους. 

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες στη φυλακή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» παρακολούθησης, όπως επιβεβαίωσε στο Euronews ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι.

«Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο, πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», δήλωσε o Μέρι.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου. «Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης», σχολιάζει το Euronews.

Το χρονικό

Είχε συλληφθεί στις 11 Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με «βραχιολάκι» από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η ίδια συνθήκη θα ισχύσει τώρα και για την Εύα Καϊλή.

Στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, είχε δώσει γενική εντολή για δέσμευση, κάθε περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να διαθέτει στην Ελλάδα η ευρωβουλευτής, όπως και ο σύζυγός της ή άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια). 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News