Πολιτική Παρασκευή 3/03/2023, 12:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Qatargate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Σε προσωρινή κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate, όπως αποφάσισε σήμερα Παρασκευή το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Σε προσωρινή φυλάκιση παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από την πλευρά του ιδίου.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο. Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News