Πολιτική Πέμπτη 30/03/2023, 12:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τροπολογία που προώθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημ. Παπαδημούλης.

Μητσοτάκης: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

«Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή επίσκεψή του στον Γέρακα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τροπολογία που προώθησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, η οποία «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών» στον Εβρο (χωρίς να τον κατονομάζει συγκεκριμένα πάντως).

Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοι που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες αλλά κρίση».

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα επισκεφτεί αύριο τον Εβρο, όπου και θα υπογράψει την επέκταση του έργου του φράχτη. «Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε και επανέλαβε ότι με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει κανονικά.

Κατά τ’ άλλα, ο πρωθυπουργός έκανε μια σύγκριση της κυβέρνησης Ν.Δ. με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και προβάλλοντας τη Ν.Δ. ως τη δύναμη σταθερότητας για τη χώρα.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μία μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας. Και επειδή ακούμε πολλά. Πρώτη ή δεύτερη κάλπη; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Η ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Διότι μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα: ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κρίσιμες αυτές οι επιλογές.

Ποιος θα σταθεί απέναντι σε ένα γείτονα ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά ποιος μπορεί και να συζητήσει με ένα γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε πραγματικά να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα πάντα το διεθνές δίκαιο. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να τα ακούσετε όλοι[…] Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Εβρο θα τελειώσει».

moneyreview.gr

Διαβάστε περισσότερα:

Στην Τουρκία θα μεταβεί στις 4 Απριλίου ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Eκλογές: Σκληρή σύγκρουση διαρκείας – Οι στρατηγικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News