Πολιτική Δευτέρα 27/03/2023, 21:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες θα ακυρώσουν τη βόμβα της ακυβερνησίας

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες θα ακυρώσουν τη βόμβα της ακυβερνησίας

«Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα κυλήσουμε πίσω;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Λαμία.

Και πρόσθεσε: «Να γνωρίζετε πως στο δρόμο προς τις κάλπες θα αναμετρηθούμε με αντιπάλους που παραμένουν αδιόρθωτοι. Οι ίδιοι είναι, ο πολιτικός τραμπούκος κ. Πολάκης και από την άλλη ο αμετάκλητα καταδικασμένος για παράβαση καθήκοντος κ. Παππάς. Καταδικάστηκε 13-0. Τι θα μας πει η αντιπολίτευση; Ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης την παιδεία; Αυτοί που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς θα μας προστατεύσουν από ξένες απειλές; Αυτό που έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι θα φυλάξουν τα σύνορα; Το μόνο που δεν φωνάζουν είναι ότι θα συναντηθούν και πάλι με τον κ. Βαρουφάκη για να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να επιστρέψουν οι φόροι. Όχι ευχαριστώ απαντούν οι πολίτες. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά». 

«Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και γνώση. Θα ακυρώσουν τόσο τη βόμβα της ακυβερνησίας όσο και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι στην πρώτη κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όταν λέω ποιος, εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός. Ενώ στη δεύτερη θα κριθεί το πώς θα κυβερνήσει αυτός ο πρωθυπουργός. Τόσο απλά και τόσο καθαρά».

«Δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές ή απερίσκεπτα μηνύματα. Τίποτα από τα δύο δεν διορθώνεται μετά. Το κακό για τη χώρα και την κοινωνία θα έχει συντελεστεί. Το τοπία θολώνουν περισσότερο όσοι μιλούν για δήθεν συνεργασία αλλά παραπέμπουν σε παραλυσία», υπογράμμισε κι ανέφερε:

«Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος χ; Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο. Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Αποφάσεις πρέπει να παρθούν στο ανώτατο επίπεδο. Σε αυτόν τον πολύ απρόβλεπτο κόσμο η πατρίδα χρειάζεται σιγουριά, καπετάνιος και πλήρωμα που να μπορούν να ξεπερνούν τρικυμίες. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνέχεια στο δρόμο της ανάπτυξης που φέρνει δουλειές και καλύτερο εισόδημα. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Χρειάζεται αλήθεια και συνέπεια για να εκσυγχρονιστεί το κράτος. Οι αποφάσεις δεν μπορούν να χάνονται μέσα στους διαδρόμους κομματικών παζαριών. Σκεφτείτε τι συμβαίνει σε μια σειρά από χώρες που έχουν ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική». 


 


«Δεν θα ακολουθήσω όσους ρίχνουν δηλητήριο στο εθνικό τραύμα»

«Εμείς μόνο μπορούμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον που της αξίζει και θα το κάνουμε. Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα μπροστά, για να αλλάξουμε τη χώρα πιο τολμηρά, πιο αποτελεσματικά, για μια πατρίδα που θα μας κάνει πραγματικά υπερήφανους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Ο Μάιος είναι κοντά φέρνοντας μια νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα. Είναι μήνυμα αναστοχασμού και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών. Είναι και μήνυμα μάχης για να μείνει η χώρα σε τροχιά ευημερίας. Το φως της νέας Ελλάδος πρέπει να απλωθεί παντού και σε όλους». 

«Ξέρουμε πια ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό. Γι’ αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς το τιμόνι. Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε θα πω φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό», πρόσθεσε. 

«Κανείς δεν πονάει σήμερα περισσότερο από τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα ακολουθήσω εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο πάνω σε ένα εθνικό τραύμα. Μένω στην προφανή αλήθεια», είπε.

«Η τηλεδιοίκηση των τρένων που έπρεπε να είναι έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση. Εμείς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο εγκαίρως. Τα υπόλοιπα δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω. Δεν πρέπει να μείνει ο τόπος πίσω. Καθήκον μας να σφίξουμε τα δόντια. Μετατρέποντας το θυμό σε πείσμα για μεγάλες ανατροπές», υπογράμμισε.

«Στο συγκεκριμένο πεδίο η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκεΧάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση. Κι έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσουμε και σε εκείνους που επενδύουν στη συμφορά. Τέτοιες συμπεριφορές έχουμε πολλές. Ο κ. Σπίρτζης μίλησε δύο ώρες στη βουλή χωρίς να πει μία συγνώμη και ο αρχηγός του είπε περίπου ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές. Θα αποτύχει οικτρά. Η αλήθεια απορρίπτει πριν από καθετί τη λύπη. Οι πολίτες εκδικούνται τον κυνισμό. Δεν ξεχνούν τα πολύ σημαντικά που πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και τα οποία κανείς δεν μπορεί να διαγράψει».

«Τη συμφωνία αλήθειας την τηρήσαμε»

«Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην πατρίδα αν όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλους. Τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019 την τηρήσαμε», τόνισε. 

«Σήμερα οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από δεκάδες φορολογικά βάρη. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ 35%. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης. Κάθε γονιός μεταβιβάζει δωρεάν στα παιδιά του. Όλοι οι πολίτες πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες δουλειές. Προσελκύουμε συνεχώς ξένες επενδύσεις. Τα έσοδα του τουρισμού πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ όπως και οι εξαγωγές. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι στα 780 ευρώ», υπογράμμισε.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News