Πολιτική Τρίτη 14/03/2023, 12:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου

Τέμπη: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη θα γίνει σήμερα, στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την ασφάλεια του σιδηρόδρομου και την επανεκκίνηση του μέσου.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι μεταβατικές διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και εκπρόσωποι της Hellenic Train.

Προηγήθηκε τη Δευτέρα κύκλος συναντήσεων του κ. Γεραπετρίτη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του σιδηρόδρομου, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς επαναλειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Παράλληλα, η Hellenic Train ανακοίνωσε τη δρομολόγηση λεωφορείων για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε προ ημερών τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

Σημειώνεται πως τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, είχαν επισημάνει πως η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας είχε αναφέρει ότι ο σιδηρόδρομος ενδεχομένως θα επαναλειτουργήσει ως το τέλος του μήνα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News