Podcasts Δευτέρα 17/07/2023, 13:12
INNOVATIVE GREEKS

Κυριάκος Πιερρακάκης: Πώς ξεπεράσαμε τα 700 εκατ. ψηφιακών συναλλαγών ετησίως σε 4 χρόνια

Κυριάκος Πιερρακάκης: Πώς ξεπεράσαμε τα 700 εκατ. ψηφιακών συναλλαγών ετησίως σε 4 χρόνια

Τα αγαπημένα μαθήματα του Κυριάκου Πιερρακάκη στο σχολείο ήταν τα μαθηματικά και η ιστορία. Λατρεύει να διαβάζει βιογραφίες πετυχημένων ανθρώπων από κάθε χώρο ενώ πιστεύει ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι η κύρια καριέρα κανενός.

Αφού σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Harvard και στο MIT, επέστρεψε στην Ελλάδα έτοιμος να ψηφιοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα σε 4 χρόνια, κατάφερε με την ομάδα του να αυξήσουν τις ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο από τα 8 εκατομμύρια στα 700+ εκατομμύρια.

Με τον Μάρκο Βερέμη συζητούν για το νόημα της ζωής, την πυραυλική κρίση της Κούβας, την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο και πώς εξελίσσονται οι ιδεολογίες μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

 

* Τη χρονική περίοδο που γυρίστηκε το video της συζήτησης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης διατελούσε Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ευχαριστούμε την Microsoft για την υποστήριξή της στην παραγωγή της σειράς συζητήσεων Innovative Greeks Talks.

Disclaimer: Ο ΣΕΒ προσφέρει την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες των προσκεκλημένων στα Innovative Greeks Talks. Οι γνώμες και οι απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτά είναι προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν γνώμες και απόψεις του ΣΕΒ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News