Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 21/01/2022, 12:13
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η χώρα που «ανοίγει» μόνο τέσσερις περιοχές

Η χώρα που «ανοίγει» μόνο τέσσερις περιοχές

Τους πρώτους τουρίστες, μετά από αρκετούς μήνες, υποδέχεται η Ταϊλάνδη, η οποία έχει «ανοίξει» για το ευρύ κοινό τέσσερις δημοφιλείς προορισμούς. Ο λόγος για τις περιοχές Krabi, Phang Nga, Koh Samui και Phuket, τις οποίες οι ξένοι μπορούν και πάλι να τις επισκεφτούν. 

Σύμφωνα με το ειδικό τουριστικό πρόγραμμα της χώρας, όσοι επιθυμούν να μεταβούν στις παραπάνω περιοχές δεν χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, αρκεί να διαμένουν για τουλάχιστον μία εβδομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την υπόλοιπη Ταϊλάνδη, οι ξένοι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε απομόνωση, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον. 

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Νοέμβριο, έχει ήδη φέρει αποτελέσματα, προσελκύοντας 350.000 τουρίστες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών του 2021. 

Πάντως, οι συγκεκριμένοι αριθμοί απέχουν παρασάγγας από τα προ-Covid επίπεδα, όταν το 2019 το ασιατικό κράτος είχε υποδεχθεί 40 εκατ. ξένους επισκέπτες, έχοντας έσοδα 60 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News