ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Βραζιλία: 2.000 θάνατοι την ημέρα και άδεια εμβολιαστικά κέντρα

Βραζιλία: 2.000 θάνατοι την ημέρα και άδεια εμβολιαστικά κέντρα

H Covid συνεχίζει τη φονική επέλασή της στη Βραζιλία, όπου ο πρόεδρος Μπολσονάρου έρχεται πλέον αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών για τη χλιαρή αντιμετώπιση της πανδημίας. Πάνω από 500.000 κεριά άναψαν σε όλη τη χώρα στη μνήμη των ισάριθμων θυμάτων του νέου κορωνοϊού.

Την τελευταία μόνο εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων από Covid-19 σπάσει το φράγμα των 2.000 και οι επιστήμονες φοβούνται επιστροφή στις δραματικές ημέρες του περασμένου Μαρτίου – Απριλίου, όταν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ημερησίως. 

Βραζιλία: 2.000 θάνατοι την ημέρα και άδεια εμβολιαστικά κέντρα-1

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στη χώρα είναι η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια Sinovac και AstraZeneca, τα οποία όμως καλύπτουν το 96% των δόσεων, που έχει προμηθευτεί η χώρα, έναντι μόλις 4% της Pfizer. Μάλιστα κάποια εμβολιαστικά κέντρα, που δεν προσφέρουν καθόλου το Pfizer μένουν άδεια επί ώρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

H Βραζιλία έχει πραγματοποιήσει 86 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ωστόσο αυτοί έχουν καλύψει λιγότερο από το 30% του πληθυσμού με μία δόση και μόλις το 12% με δύο δόσεις, σύμφωνα με Bloomberg. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News