ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

13 «κανόνια» και ένα μεγάλο όχι

13 «κανόνια» και ένα μεγάλο όχι

Σαν μην έφταναν τα άδεια ράφια των καταστημάτων και τα εξαντλημένα καύσιμα στα βενζινάδικα, η βρετανική κυβέρνηση καλείται τώρα να αντιμετωπίσει και ένα μεγάλο κύμα χρεοκοπιών. 

12 πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν ήδη κηρύξει πτώχευση εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου στις τιμές και σήμερα η Omni προειδοποίησε τους 10.000 πελάτες της ότι θα είναι το 13ο θύμα της ενεργειακής κρίσης. «Το κόστος χονδρικής στην ενέργεια εξακιολουθεί να αυξάνεται ραγδαία και εάν δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή στην αγορά ή μία κυβερνητική περίπτωση, η Omni Energy θα σταματήσει τη λειτουργία της στα τέλη Νοεμβρίου» έγραψε σε email που τους απέστειλε. 

Περί τα 2 εκατομμύρια καταναλωτές, αλλά και δεκάδες επιχειρήσεις στηρίζονται στη ρυθμιστική αρχή Ofgem να τους μεταφέρει σε άλλον πάροχο, ώστε να μην μείνουν χωρίς ρεύμα. 

Η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, με την Ofgem να διαμηνύει: «Δεδομένης της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά είναι πολύ πιθανόν και άλλοι πάροχοι να πεταχτούν εκτός αγοράς» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αρχής, Τζόναθαν Μπρίρλι. Αλλά η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προς το παρόν αποκλείει κατηγορηματικά τη σανίδα σωτηρίας. «Θα δούμε πιθανότατα και άλλες χρεοκοπίας» παραδέχθηκε ο υπουργός Ενέργειας, αλλά σχολίασε: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διασώσει χρεοκοπημένες εταιρείες. Δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε την ανεύθυνη διαχείριση». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News