ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Facebook: Χάνοντας έσοδα 13,3 εκατ. δολ. την ώρα

Facebook: Χάνοντας έσοδα 13,3 εκατ. δολ. την ώρα

Αγανακτισμένοι χρήστες, πλήθος memes και μία σειρά από θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με το ποιος και γιατί έριξε το Facebook κατέκλυσαν το διαδίκτυο το τελευταίο 24ωρο. Τελικά ήταν απλώς «προβληματικές αλλαγές στις ρυθμίσεις των servers» η αιτία που άφησε 3 δισεκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, όπως και των “συγγενικών” της Instagram και WhatsApp, χωρίς τις αγαπημένες τους υπηρεσίες για περισσότερες από 6 ώρες. 

Facebook: Χάνοντας έσοδα 13,3 εκατ. δολ. την ώρα-1

Πόσο στοίχισε το κρασάρισμα; Το Fortune υπολογίζει ότι η «οικογένεια» Facebook έχασε έσοδα ύψους 99,75 εκατ. δολαρίων. Ο υπολογισμός στηρίζεται στα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου για έσοδα ύψους 29,08 δισ. δολαρίων σε περίοδο 91 ημερών. Αυτο σημαίνει ότι το Facebook βγάζει (ή χάνει εάν πέσει) 319,6 εκατ. δολάρια ημερησίως ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα. Για πολλές εταιρείες χαμένα έσοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων θα σήμαιναν ισχυρότατο πλήγμα. Για την εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι μία σταγόνα στον ωκεανό. 

Ο ιδρυτής του Facebook εξάλλου έχει άλλους πολύ μεγαλύτερους πονοκεφάλους. Η μετοχή έχει πέσει 6,2% το τελευταίο διήμερο, κάτι που ισοδυναμεί με απώλειες 47,6 δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση. Μόνο ο ίδιος έχασε χθες 6 δισ. δολάρια από τον πλούτο του.

Facebook: Χάνοντας έσοδα 13,3 εκατ. δολ. την ώρα-2

Δεν είναι μόνο το κρασάρισμα που έθεσε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο στόχαστρο των επενδυτών. Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των Facebook Files, μέσα από έγγραφα που παρέδωσε η πρώην υπάλληλος της εταιρείας, Φράνσις Χόγκεν, στη Wall Street Journal, αλλά και τα όσα η ίδια επεσήμανε η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη έρχονται να ρίξουν φως στις «σκοτεινές» πτυχές του περιβόητου αλγορίθμου του Facebook και να θέσουν ερωτήματα που ο Ζάκερμπεργκ θα πρέπει σύντομα να απαντήσει. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News