Σαν Σήμερα Τρίτη 14/05/2024, 07:01
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Mark Zuckerberg κλείνει τα 40 – Και περνά μια κρίση μέσης ηλικίας

Ο Mark Zuckerberg κλείνει τα 40 – Και περνά μια κρίση μέσης ηλικίας

14 Μαΐου 1984

Τα 40 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Mark Zuckerberg, και όπως όλα δείχνουν, ο ιδρυτής του Facebook και CEO της Meta περνά ήδη κάποια κρίση μέσης ηλικίας.

Ο σχεδόν «ρομποτικός» σπασίκλας που συστήθηκε ευρέως στον κόσμο μέσω της ταινίας «The Social Network», ήταν εδώ και χρόνια γνωστός για τη «στολή» με τα απλά γκρι μπλουζάκια που φορούσε καθημερινά. Μπορεί να ήταν ακριβά t-shirt της Brunello Cucinelli που κόστιζαν πάνω από 300 δολάρια το καθένα, όμως μαρτυρούσαν τον τρόπο σκέψης του 4ου πλουσιότερου ανθρώπου της γης.

«Δεν είμαι ένα cool άτομο και πραγματικά ποτέ δεν προσπάθησα να είμαι cool», είχε πει το 2014. «Στ΄ αλήθεια θέλω να ξεκαθαρίσω τη ζωή μου, ώστε  να έχω να πάρω όσο το δυνατόν πιο λίγες αποφάσεις. Νιώθω ότι δεν κάνω τη δουλειά μου εάν ξοδεύω οποιοδήποτε μέρος της ενέργειάς μου σε πράγματα τα οποία είναι ανόητα ή επιπόλαια».

Όμως ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλο οι μεγιστάνες της τεχνολογίας φαίνεται πως  βλέπουν τη ζωή αλλιώς. Ο Jeff Bezos, για παράδειγμα,  μεταμορφώθηκε από το «φυτό» του ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια μυώδη φιγούρα που θα μπορούσε να παίξει έναν «κακό» του Χόλιγουντ. Κολλητά μπλουζάκια, καουμπόικα καπέλα, trendy γυαλιά ηλίου και μία εντυπωσιακή νέα σύντροφος συνθέτουν τη νέα του εικόνα.

Μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική του εμφάνιση φαίνεται να δίνει τα τελευταία χρόνια και ο Elon Musk, ο οποίος άρχισε να γυμνάζεται και να προσέχει το ντύσιμό του (αν και στη δική του περίπτωση, η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με τα πρώτα του χρόνια στο τιμόνι της Tesla έχει να κάνει με τα μαλλιά του, τα οποία σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, είναι αποτέλεσμα εμφύτευσης).

Όμως στην περίπτωση του Zuckerberg, πολλοί έμειναν άφωνοι προ ημερών, όταν ο CEΟ της Meta δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο, στο οποίο μιλούσε για τη νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Ο δημιουργός του Facebook δεν έμοιαζε όπως συνήθως. Τα μαλλιά του ήταν φουντωτά και στον λαιμό του κρεμόταν μια αλυσίδα. «Προηγουμένως μου έκλεβε τα προσωπικά δεδομένα, τώρα μου κλέβει τη γυναίκα», έγραψε κάποιος σχολιαστής.

Όταν κάποιος πήρε μία φωτογραφία από το βίντεο και της πρόσθεσε μούσι, αυτή η εκδοχή του Zuckerberg έγινε αμέσως viral. Ξαφνικά, όλοι μιλούσαν για αυτόν και ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας απάντησε στις πολλές εκκλήσεις να αφήσει μούσι με ένα ξυραφάκι και το emoji που δείχνει ότι το σκέφτεται.

Οι ενδείξεις της μεταμόρφωσης του Zuckerberg πληθαίνουν. Πρόσφατα φωτογραφήθηκε φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν, ενώ σε κάποιο βίντεο από ένα πολυτελές πάρτι στην Ινδία, φαίνεται να φορά ένα ρολόι Richard Mille αξίας 1 εκατ. δολαρίων και σύνολο Alexander McQueen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

«Το να τον πούμε στυλάτο είναι παρατραβηγμένο, αλλά ο Zuckerberg σίγουρα έχει γίνει λιγότερο μπεζ», γράφει ο Guardian.

Για τους καλοπροαίρετους, ο άνδρας των 167 δισ. δολαρίων περνά μια κρίση μέσης ηλικίας. Για τους πιο κυνικούς, η εξήγηση είναι διαφορετική.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Η εταιρεία του, η Meta, κατηγορείται ότι έχει γίνει ένα πανίσχυρο μονοπώλιο στα social media, την ώρα που Facebook και  Instagram εκμεταλλεύονται τα παιδιά για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Μήπως, λοιπόν, ο Mark Zuckerberg το προτιμά όταν όλοι μιλούν για το μούσι και τα μαλλιά του;

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Zuckerberg, τα κορίτσια και η Αρχαία Ρώμη – Η πραγματική ιστορία του Facebook

Ζάκερμπεργκ: Πλουσιότερος από τον Μασκ για α’ φορά από το 2020

O Mark Zuckerberg ετοιμάζεται για την Αποκάλυψη – Θα την περάσει στη Χαβάη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News