Life & Arts Δευτέρα 22/11/2021, 10:50
TECH - SCIENCE

Wi-Fi 7: Έρχεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερες παρεμβολές 

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία, Huawei έχει ανακοινώσει ότι θα λανσάρει τη νέα γενιά WiFi 7 μέσα στο 2022

Wi-Fi 7: Έρχεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερες παρεμβολές 

Στα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς ασύρματης δικτύωσης συσκευών, θα προχωρήσει η MediaTek, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε, αποκαλυπτήρια τα οποία προορίζει να κάνει κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκθεσης CES 2022. 

Η εταιρεία δίχως να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες, ανέφερε ότι το Wi-Fi 7 θα είναι ταχύτερο σε σχέση με το Wi-Fi 6E, θα έχει μικρότερες καθυστερήσεις και θα είναι καλύτερα θωρακισμένο από τις παρεμβολές. 

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, σε ένα προϊόν με Wi-Fi 7 η δυνατότητα σύνδεσης θα είναι ταχύτερη κατά 2,4 φορές σε σχέση με Wi-Fi 6E.

Η καθυστέρηση θα μειωθεί σημαντικά κάτι που είναι πρωτεύουσας σημασίας για τις εφαρμογές, για παράδειγμα στα διαδικτυακά παιχνίδια. 

Παράλληλα, το Wi-Fi 7 όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της MediaTek θα είναι «φιλικό» ως προς τα δίκτυα των γειτόνων, καθώς οι παρεμβολές θα περιορισθούν σε σημαντικό βαθμό. 

Wi-Fi 7: Έρχεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερες παρεμβολές -1

Η μεγάλη διαφορά όμως έγκειται στο εύρος του bandwidth, καθώς από τις υπάρχουσες συχνότητες των 2,4 MHz και 5 MHz θα χρησιμοποιεί τη συχνότητα 320 MHz.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, η Wi-Fi Alliance βρίσκεται ακόμα «στα πρώτα στάδια της διαδικασίας τυποποίησης του Wi-Fi 7» και δεν μπορούσε να ορίσει πότε θα κατοχυρωθεί επίσημα το πρότυπο Wi-Fi 7. Ενδεχομένως όπως ανέφερε, ενόσω το πρότυπο αυτό συνεχώς εξελίσσεται, πιθανόν να κυκλοφορήσει στη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2022. Αν ισχύσει η πρόβλεψη αυτή, τότε η νέα τεχνολογία για την ασύρματη σύνδεση θα μπορεί να διατεθεί το 2023. 

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία, Huawei, η οποία επί του παρόντος προπορεύεται στη νέα τεχνολογία, έχει ανακοινώσει ότι θα λανσάρει τη νέα γενιά WiFi 7 μέσα στο 2022.

Με την ανάπτυξη των τεχνολογιών WLAN, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις βασίζονται όλο και περισσότερο στη σύνδεση Wi-Fi προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Τα τελευταία χρόνια οι εφαρμογές απαιτούν υψηλότερες ταχύτητες για λειτουργήσουν σωστά και συγχρόνως μικρότερη καθυστέρηση. Τυπικά παραδείγματα αυτών των εφαρμογών είναι τα βίντεο με ανάλυση 4K και 8K, η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), τα διαδικτυακά παιχνίδια (όπου τα περισσότερα εξ αυτών απαιτούν καθυστέρηση μικρότερη από 5 ms), η τηλεργασία, οι τηλεδιασκέψεις και η τεχνολογία cloud., στο διαδίκτυο τηλεδιάσκεψη και υπολογιστικό νέφος. 

Με τις υπάρχουσες απαιτήσεις οι οποίες με τον καιρό θα μεγαλώνουν περισσότερο η υπάρχουσα τεχνολογία Wi-Fi 6 αδυνατεί να ανταποκριθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις τεχνολογικές εταιρείες. 

Wi-Fi 7: Έρχεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερες παρεμβολές -2

moneyreview.gr με πληφορορίες από sparrowsnews.com

Διαβάστε επίσης:

Σίγουρα αυτό είναι το password σας: Γιατί πρέπει να το αλλάξετε αμέσως

Google: Κινδυνεύουν 2 δισ. χρήστες του Chrome – Τι να προσέξετε

Ποιες συσκευές του σπιτιού είναι πιο εύκολο να σας χακάρουν;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News