Life & Arts Παρασκευή 30/07/2021, 20:02
TECH - SCIENCE

Amazon: Πρόστιμο-μαμούθ 746 εκατ. ευρώ από τις ευρωπαϊκές αρχές

Άλλη μία βολή των ευρωπαϊκών αρχών κατά των Big Tech

Amazon: Πρόστιμο-μαμούθ 746 εκατ. ευρώ από τις ευρωπαϊκές αρχές

Το δυσθεώρητο πρόστιμο των 746 εκατ. ευρώ επέβαλε σήμερα η ευρωπαϊκή αρχή προστασίας δεδομένων στην Amazon, καθώς διαπίστωσε παραβίαση του κανονισμού GDPR. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για την παραβίαση του κανονισμού, ενώ το αμέσως χαμηλότερο είχε επιβληθεί έναντι της Google το 2019, στο ύψος των 50 εκατ. ευρώ.

Η υπεύθυνη αρχή ανακοίνωσε ότι η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την Amazon δεν είναι συμβατή με τον κανονισμό και ο τεχνολογικός κολοσσός οφείλει να διορθώσει τις εν λόγω διαδικασίες. Αντιθέτως, η Amazon φαίνεται να μην αποδέχεται την απόφαση και σε ανακοίνωσή της άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητήσει επανεξέταση. «Η απόφαση για το πώς δείχνουμε στους πελάτες μας σχετικές διαφημίσεις στηρίζεται σε υποκειμενικές και μη ελεγμένες αντιλήψεις του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας δεδομένων και το προτεινόμενο πρόστιμο είναι εντελώς δυσανάλογο ακόμη και με αυτο το νομικό έρεισμα», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε συγκεκριμένα από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του Λουξεμβούργου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της τεχνολογικής εταιρείας στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μόνον βολή των ευρωπαϊκών αρχών έναντι των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Οι αρμόδιες αρχές έχουν στραφεί επανειλημμένως έναντι της Amazon, της Apple, της Google και της Facebook, ιδίως για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

«Η διατήρηση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και η εμπιστοσύνη τους είναι κορυφαίες προτεραιότητές μας. Δεν υπήρξε καμία παραβίαση δεδομένων και κανένα προσωπικό στοιχείο δεν έχει δοθεί σε τρίτο. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητα γεγονότα», συμπλήρωσε η Amazon στην ανακοίνωσή της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News