ΣΠΟΡ

Ο ξεχωριστός κύριος Τόμπσον

Ο ξεχωριστός κύριος Τόμπσον

Ηταν αρχές Δεκέμβρη του 2016 όταν εμείς, μαζί και ο υπόλοιπος μπασκετικός πλανήτης υποκλιθήκαμε στον Κλέι Τόμπσον. Ο φόργουορντ των Golden State Warriors είχε εκείνο το βράδυ σημειώσει 60 πόντους κόντρα στους ανυπεράσπιστους Indiana Pacers, ωστόσο δεν ήταν το ίδιο το νούμερο όσο ο τρόπος με τον οποίο αυτοί ήρθαν. Κι αυτό διότι ο Τόμπσον έφτασε στη συγκεκριμένη επίδοση κάνοντας μέσα στο παιχνίδι συνολικά μόλις 11 (!) ντρίπλες. Πάει να πει η μπάλα χτύπησε στο παρκέ μόλις 11 φορές από τα χέρια ενός παίκτη που συνέχισε να φορτώνει το καλάθι των αντιπάλων δίχως ούτε μισή περιττή κίνηση.

Αυτός είναι ο παίκτης-οικονομία που επέστρεψε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ενεργό δράση έπειτα από απουσία δυόμισι ετών. Η τελευταία του εμφάνιση στους τελικούς του 2019 συνοδεύτηκε από την ρήξη χιαστού στο δεξί πόδι και την άδοξη αποχώρηση. Περίπου οκτώ μήνες αργότερα ο Κλέι ήταν έτοιμος να επιστρέψει όταν σε ένα κάρφωμα που επιχείρησε στην προπόνησε προσγειώθηκε άσχημα· ρήξη αχιλλείου τένοντα, αυτή τη φορά στο αριστερό πόδι. Ξανά εγχείριση, αποκατάσταση, μήνες και μήνες φόβων και αμφιβολιών.

Ο Αμερικανός σταρ ωστόσο δεν λύγισε. Καθοδηγούμενος, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος πολλές φορές, από την αστείρευτη αγάπη του για το μπάσκετ έφερε εις πέρας την αποστολή και επέστρεψε εχθές για να αποθεωθεί από το κοινό της ομάδας του. Οι μόνοι που ήταν ίσως το ίδιο χαρούμενοι με εκείνον ήταν οι παλιοί του συνοδοιπόροι, ο αρχηγός Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος αν και τραυματίας, μπήκε συμβολικά στην αρχική πεντάδα μαζί του για να τον τιμήσει και φυσικά ο «Splash Brother» του, Στεφ Κάρι, με τον οποίο τα προηγούμενα χρόνια συνέθεσαν το πιο «φονικό» δίδυμο σουτέρ από καταβολής του αθλήματος. 

Η μαγική βραδιά του Κλέι ολοκληρώθηκε με 17 πόντους σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής, ένα βροντερό κάρφωμα κόντρα σε όλη την άμυνα των Cleveland Cavaliers και ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που αποτελεί απόλαυση τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Η χαρά εκείνου και των συμπαικτών του, που συνδυάστηκε και με άνετη νίκη, αποτελεί κακό… μαντάτο για τους φετινούς διεκδικητές του τίτλου, καθώς ο υγιής Τόμπσον -και έτσι έδειξε εχθές- συμπληρώνει το παζλ μιας τρομερής ομάδας που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στο τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News