Life & Arts Παρασκευή 24/12/2021, 08:46
ΣΠΟΡ

Ιαπωνία: Δεν στέλνει κυβερνητική αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Ιαπωνία: Δεν στέλνει κυβερνητική αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Δεν θα στείλει κυβερνητική αντιπροσωπεία τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η Ιαπωνία όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή. Μια κίνηση που αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στην Ιαπωνία και στην Κίνα.

Η απόφαση του Τόκιο έρχεται μετά το διπλωματικό μποϋκοτάζ που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ νωρίτερα, για το οποίο εξέφρασαν ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αν και η ιαπωνική κυβέρνηση απέφυγε ρητά να χαρακτηρίσει την κίνηση της ως τέτοια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απωνία δεν θα στείλει κυβερνητική αντιπροσωπεία στους αγώνες ωστόσο αξιωματούχοι της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας θα παρευρεθούν στους αγώνες.

«Η Ιαπωνία θεωρεί ότι είναι σημαντικό για την Κίνα να διασφαλίσει την ελευθερία, τον σεβασμό των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αξίες που είναι οικουμενικές για διεθνή κοινότητα. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα απευθείας με την Κίνα σε διάφορα επίπεδα αναφέρει ανακοίνωση».

Όπως έδειξαν οι αγώνες του Τόκιο τόσο οι Ολυμπιακοί όσο και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μία γιορτή της ειρήνης και του αθλητισμού που δίνει ελπίδα στον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.    

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News