Life & Arts Σάββατο 21/08/2021, 08:37
ΣΠΟΡ

Ο Αντεντοκούμπο απέκτησε μετοχές στην ομάδα μπέιζμπολ του Μιλγουόκι

Ο Αντεντοκούμπο απέκτησε μετοχές στην ομάδα μπέιζμπολ του Μιλγουόκι

Μερίδιο μετοχών στην τοπική ομάδα μπέιζμπολ του Μιλγουόκι αποφάσισε να αποκτήσει ο σούπερ σταρ του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος πλέον συγκαταλέγεται στους επενδυτές των Milwaukee Brewers. 

Η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Mark Attanasio, έκλεισε τον περασμένο Μάιο αλλά ανακοινώθηκε μόλις χθες και αφότου ολοκληρώθηκαν οι τελικοί του NBA.

«Είναι τιμή μας να έχουμε τον Γιάννη στην ομάδα επενδυτών των Milwaukee Brewers» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, σε γραπτή του δήλωση. «Ο Γιάννης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής, και ένας πραγματικός ήρωας για την πόλη με διεθνή φήμη».

Ο Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με το ESPN, είναι ο πρώτος επενδυτής, ο οποίος εντάσσεται στην ομάδα των ιδιοκτητών, από το 2005, όταν και ο Attanasio ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. 

«Το Milwaukee μ’ έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Εδώ είναι το σπίτι μου. Εδώ έγινα πατέρας. Εδώ έγινα πρωταθλητής» τόνισε, από την πλευρά του, ο Έλληνας μπασκετμπολίστας. 

Μάλιστα, ο Γιάννης αποκάλυψε ότι αρχικά σχεδίαζε την πιθανή αγορά μετοχών ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου από την Ευρώπη, χωρίς βέβαια να γνωστοποιήσει το όνομα της ομάδας. 

«Έχοντας μεγαλώσει στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες μπέιζμπολ. Γνώρισα το άθλημα όταν ήμουν 18. Την πρώτη μέρα που ήρθα στο Μιλγούοκι» τόνισε ο Greek Freak, ο οποίος έχει υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς, αξίας 228 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News