Life & Arts Παρασκευή 7/05/2021, 21:29
ΣΠΟΡ

Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη 

Το αν θα εξαιρεθούν από την καραντίνα οι παίκτες δεν έχει γίνει ακόμη σαφές

Στον «αέρα» ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη 

Εν αμφιβόλω τίθεται ο «βρετανικός» τελικός του Champions League στις 29 Μαΐου μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην Κωνσταντινούπολη, μετά την τοποθέτηση της Τουρκίας στον κόκκινο κατάλογο για ταξίδια από την κυβέρνηση Τζόνσον. 

Ο Βρετανός υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι δεν επιτρέπονται τα ταξίδια σε χώρες της κόκκινης λίστας, εκτός από τις «πιο ακραίες συνθήκες» και όποιος επιστρέφει από μια τέτοια χώρα θα πρέπει να μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο, την οποία θα πληρώνει κιόλας. 

«Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Τουρκία», δήλωσε ο Σαπς, αναφέροντας το ενδεχόμενο ο τελικός να μεταφερθεί στην Αγγλία. 

«Η FA (Ποδοσφαιρική Ένωση) βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοιχτοί να φιλοξενήσουμε τον τελικό, αλλά πρόκειται τελικά για απόφαση της UEFA», πρόσθεσε.

Η UEFA από τη μεριά της δήλωσε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να επεξεργαστεί την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης. Το αν θα εξαιρεθούν από την καραντίνα οι παίκτες δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, όμως η καραντίνα διάρκειας 14 ημερών θα επηρέαζε τους παίκτες που συμμετέχουν στο Euro 2020 της UEFA που ξεκινά στις 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές ελπίζουν να επιτρέψουν σε τουλάχιστον 4.000 οπαδούς κάθε ομάδας να αποτελέσουν μέρος των 25.000 θεατών που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News