Life & Arts Παρασκευή 5/11/2021, 22:38
COVID-19

Pfizer: Συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το χάπι της κατά της Covid-19

Pfizer: Συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το χάπι της κατά της Covid-19

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το πειραματικό της χάπι για την Covid-19, το οποίο αποδείχθηκε ότι μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά, ο οποίος κάνει τις συνομιλίες, πρόσθεσε ότι η Pfizer αναμένει να τιμολογήσει το φάρμακό της, που ονομάζεται Paxlovid, κοντά στην τιμή που η ανταγωνιστική Merck & Co Inc όρισε για το υποψήφιο αντιιικό της φάρμακο κατά της Covid-19 που λαμβάνεται από το στόμα.

Η συμβατική τιμή για το χάπι της μολνοπιραβίρης της Merck κυμαίνεται στα 700 δολάρια για πενθήμερη θεραπευτική αγωγή.

h Pfizer σχεδιάζει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό τα δεδομένα της μελέτης στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ζητώντας έγκριση για επείγουσα χρήση. 

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το χάπι της Pfizer εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό σε σχέση με το αντίστοιχο της εταιρείας Merck, το οποίο ήδη βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης από τον FDA και το οποίο χθες εγκρίθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

moneyreviw.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News