Life & Arts Δευτέρα 7/12/2020, 16:52
ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ

4+1 ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα

4+1 ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα

Οι εορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια περίοδος γεμάτη από χαρμόσυνες και εορταστικές εκδηλώσεις, είτε πρόκειται για οικογενειακά τραπέζια, είτε για έξοδο με φίλους και συναδέλφους για φαγητό και ποτό. Γνωρίζοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά εξαιτίας της πανδημίας, το να προσφέρετε ως δώρο κάτι σε ποτό, γλύκισμα ή κάτι σχετικό με μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες αποκτά μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Η επιλογή τέτοιου είδους δώρων θα πρέπει να συνδυάζουν την πρακτικότητα με την απόλαυση, προσφέροντας μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και χαράς σε αυτούς που αγαπάτε. Κάθε δώρο θα μπορούσε από μόνο του να αποτελεί αφορμή για εορτασμό, σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Σαμπάνια: Η «βασίλισσα» της Πρωτοχρονιάς

Δύσκολο να φαντασθεί κανείς πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και αλλαγή του χρόνου χωρίς μία φιάλη σαμπάνια. Αφρώδης οίνος που σε παρασύρει με το εκλεπτυσμένο άρωμά του, αποτελώντας την κατ’ εξοχήν επιλογή για ειδικές περιστάσεις. Οι τιμές ποικίλλουν, ξεκινώντας από τα 35 ευρώ και σίγουρα μπορούν να φθάσουν σε επίπεδα δυσθεώρητα για το μέσο πορτοφόλι, πάνω από τα 8.000 ευρώ.

Σοκολάτα: Ανεκτίμητη αξία

Δεν είναι μόνο η γεύση και η απόλυτη τέρψη του ουρανίσκου που προσφέρει μια μπουκιά εκλεκτής σοκολάτας, συχνά συνοδευόμενης από γέμιση που απογειώνει τις αισθήσεις. Μεγάλο μέρος της μαγείας κρύβεται και στη συσκευασία δώρου, ειδικά εάν τα σοκολατάκια αποτελούν συμπλήρωμα ενός καλαθιού με λιχουδιές και άλλου είδους καλούδια. Ορισμένα πράγματα είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Και ένα από αυτά είναι η αγάπη για τη σοκολάτα.

Βιβλία με συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η νέα πραγματικότητα στην εποχή του κορωνοϊού συνεπάγεται την παραμονή στο σπίτι, που έχει μετατραπεί σε πολυχώρος εργασίας, μελέτης αλλά και ψυχαγωγίας. Η καραντίνα αποδείχθηκε για πολλούς ευκαιρία να εκφράσουν τον… σεφ που έκρυβαν μέσα τους. Για άλλους η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική αποτελούν την καλύτερη ιδέα δημιουργικής απασχόλησης, συντροφιά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Εξίσου μεγάλη ικανοποίηση αντλεί κανείς και από το να προετοιμάζει γεύματα ή ένα ευφάνταστο γλυκό για τους αγαπημένους του. Αυτές τις γιορτές, χαρίστε στους επίδοξους «καλλιτέχνες» της κουζίνας βιβλία συνταγών μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Αυτή η ρετρό νότα μπροστά στον ψηφιακό κόσμο που μας περιβάλλει ταιριάζει απόλυτα με τη νοσταλγική διάθεση των εορτών.

Χριστουγεννιάτικο καλάθι δώρων

Σταθερή αξία και συνήθης επιλογή για επιχειρήσεις και συνεργάτες. Εν μέσω πανδημίας αλλάζουν πολλά πράγματα. Η ιδέα του να χαρίσετε ένα εντυπωσιακό καλάθι στους φίλους σας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ένας συνδυασμός κρασιών με διάφορα άλλα βρώσιμα προϊόντα (σοκολάτες, λάδι τρούφας, πάστα ελιάς και άλλες γκουρμέ ιδέες) θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Home-made δημιουργίες

Ξεχωριστό δώρο, γεμάτο δημιουργικότητα και φαντασία. Ας γυρίσουμε το ρολόι πολλά χρόνια πίσω, στις χαρούμενες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, με τις θείες, γιαγιάδες και άλλες χρυσοχέρες του στενού περιβάλλοντος, οι οποίες με κόπο και μεράκι παρασκεύζαν μικρά αριστουργήματα γεύσης. Στη σύγχρονη εποχή των εξαντλητικών ρυθμών, το γεγονός ότι θα αφιερώσετε χρόνο και κόπο για το δώρο που θα προσφέρετε ενέχει από μόνο του ξεχωριστή σημασία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News