Life & Arts Πέμπτη 26/11/2020, 12:57
ΦΑΓΗΤΟ & ΠΟΤΟ

Ξεχωριστές συνταγές με πέντε υλικά για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ξεχωριστές συνταγές με πέντε υλικά για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Για τους Αμερικανούς, ίσως κανένα άλλο γεύμα δεν είναι τόσο ξεχωριστό όσο το γεύμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιάζει κανείς και να μαγειρεύει επί μέρες για την προετοιμασία του. Οι «Νew York Times» προτείνουν μερικές απλές συνταγές με πέντε υλικά, μερικές φορές και λιγότερα(χωρίς να συμπεριλαμβάνουν το αλάτι και το πιπέρι) για ένα ξεχωριστό και συνάμα εντυπωσιακό δείπνο.

Λαχανάκια Βρυξελλών με ρόδι

Υλικά: 400 – 500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών βρασμένα

1/2 ρόδι

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

μερικά καρύδια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Το χρώμα από τους σπόρους του ροδιού όπως διασκορπίζονται στην πιατέλα δίνει μια ξεχωριστή πινελιά σε αυτό το πιάτο που έχει ως βασικό συστατικό τα λαχανάκια Βρυξελλών. Το μυστικό κρύβεται στο ελαφρύ σωτάρισμα του λαχανικού με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και στο γαρνίρισμα με καρύδια και κουκουνάρι. 

Πατάτες ο’ γκρατέν

Υλικά: 5 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες

400 γραμμάρια μείγμα τυριών που λιώνει

δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

θυμάρι

350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Το μυστικό για ξεχωριστές πατάτες ο’ γκρατέν είναι κάθε κομμάτι πατάτας να έχει γεύση(μην ξεχνάτε ότι οι πατάτες απορροφούν πολύ αλάτι). Εάν πραγματικά θέλετε να απογειώσετε ένα κατά τα άλλα κλασικό πιάτο, προσθέστε στα μυρωδικά θυμάρι.

Σάλτσα κράνμπερι

Υλικά:

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό φλιτζάνι χυμός κράνμπερι

1/2 φλ. νερό ή χυμός κράνμπερι

1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι

ξύσμα πορτοκαλιού

Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για κρέας ή πουλερικά, πολλώ δε μάλλον για τη γαλοπούλα στο τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και τα κράνμπερι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15′ μέχρι να αρχίσουν να σκάνε και να διαλύονται τα φρούτα και να γίνονται σάλτσα.

Στήθος γαλοπούλας με αρωματικό βούτυρο γάλακτος

Υλικά: Στήθος γαλοπούλας
Για το αρωματικό βούτυρο
400 γρ. βούτυρο
Από 1/3 φλ. ξερό φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο τριμμένα
Από 1/3 φλ., ξύσμα λεμονιού και ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλ. σχοινόπρασο φρέσκο ψιλοκομμένο

Η γαλοπούλα αποτελεί τον «βασιλιά» του εορταστικού δείπνου στο έθιμο των Ευχαριστιών. Και το αρωματικό βούτυρο είναι το μυστικό που θα απογειώσει το κρέας του πουλερικού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News