Life & Arts Πέμπτη 9/11/2023, 11:06 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Χρυσή» διάκριση για την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων SurPrice Car Rentals

«Χρυσή» διάκριση για την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων SurPrice Car Rentals

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΊΟ απέσπασε η SurPrice Car Rentals, που συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό World Travel Awards και αναδείχθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η κορυφαία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το 2023. 

Η εταιρεία με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Στυλιανό Καλλέργη, στέλεχος της αγοράς ενοικίασης αυτοκινήτων, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους Κωνσταντίνο Λαύκα, συνιδρυτή του tech-VC Unifund, Σωκράτη Λαζαρίδη, στέλεχος επί πολλά έτη του Χρηματιστηρίου με συμμετοχή στην ψηφιακή μεταρρύθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, Μανώλη και Νίκο Πασπαλάκη, συνιδρυτές και μετόχους του Ομίλου Surprice, μετράει ήδη δεκαπέντε χρόνια δραστηριότητας, καταγράφοντας την περίοδο 2019-2023, αύξηση κερδών και κρατήσεων κατά 120% και 55%, αντίστοιχα.
Ο όμιλος SurPrice Car Rentals έχει αξιοποιήσει την τεχνολογία των ψηφιακών πλατφορμών στην ταξιδιωτική πρακτόρευση, έχοντας μετεξελιχθεί από οικογενειακή επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με το μοντέλο του franchise.
Ενδεικτικό της διεθνοποιημένης δραστηριότητάς του είναι το γεγονός ότι απασχολεί ξένα ανώτατα στελέχη, ενώ συνεργάζεται με διεθνούς κύρους ελεγκτικές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς συμβούλους. Η εταιρεία έχει 350 σημεία φυσικής εξυπηρέτησης πελατών και διαθέτει στόλο 13.000 αυτοκινήτων από τα οποία 1.000 βρίσκονται στην Ελλάδα. Μεσοπρόθεσμα, η SurPrice Car Rentals επιδιώκει να αυξήσει τον στόλο της στην Ελλάδα σε 2.500 αυτοκίνητα. Η χώρα μας μαζί με την Ιταλία και την Πορτογαλία, που αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, ανήκουν στις περιοχές όπου η SurPrice Car Rentals διαθέτει ισχυρή παρουσία. 
 
Η SurPrice Car Rentals δρομολογεί την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς της στην Αυστρία, μια αγορά με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Επιδιώκει ακόμη την εύρεση συνεργάτη σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, ενώ στις ΗΠΑ, σε Φλόριντα και Λος Aντζελες εγκαινίασε, πρόσφατα, δύο σημεία εξυπηρέτησης.
Η SurPrice συνεργάζεται με τις πιο σημαντικές διεθνείς πλατφόρμες, όπως οι Rental Cars, Cartrawler, Booking, Expedia, DoYouSpain, Discover, Priceline, Amadeus, VIPCars.
Η εταιρεία με μότο τη φράση “Empowering Mobίlity” λειτουργεί ως aggregator. Μέσω, δηλαδή, καινοτόμων ψηφιακών πλατφορμών, διασυνδέει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δημιουργούν ζήτηση για υπηρεσίες μίσθωσης αυτοκινήτων με εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ενοικίασης σε 32 χώρες. Έτσι, τα όρια της δραστηριότητας της SurPrice Car Rentals δεν περιορίζονται στο χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων, αγγίζοντας τη συνολική ανάγκη για μετακίνηση (mobility).
 
Ως όμιλος αποτελείται από μία εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο των franchisees και από μία ελληνική εταιρεία που διαχειρίζεται τον ιδιόκτητο στόλο της SurPrice, διαθέτει παρουσία σε Ηράκλειο, Αθήνα, Χανιά και σύντομα θα επεκταθεί στην Αυστρία. Όπως και από μια εταιρεία που αναπτύσσει και συντηρεί το λογισμικό στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία των ψηφιακών πλατφορμών του.
 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News