Life & Arts Δευτέρα 13/06/2022, 19:11
LIFE & ARTS

Τζετ με βεράντα: Μία ματιά μέσα στις ιδιωτικές πτήσεις του μέλλοντος

Τζετ με βεράντα: Μία ματιά μέσα στις ιδιωτικές πτήσεις του μέλλοντος

Έμπνευση από τις ανέσεις που προσφέρουν τα ταξίδια με υπερπολυτελή γιοτ πήρε η γερμανική Lufthansa Tecknik για τον σχεδιασμό μίας νέας καμπίνας για ιδιωτικά αεροσκάφη.

Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να πραγματοποιούν πτήσεις κανονικά, ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αεροσκάφος ως κατάλυμα. Θα πρόκειται δηλαδή για ένα μέρος, όπου θα μπορεί κανείς να διανυκτερεύει και να θεωρεί ως βάση για δραστηριότητες και εκδρομές.

Τζετ με βεράντα: Μία ματιά μέσα στις ιδιωτικές πτήσεις του μέλλοντος-1

Η Lufthansa Tecknik έχει δείξει μέσω ενός Α330 τις δυνατότητες αυτού του σχεδιασμού: τα αεροσκάφη μπορούν να έχουν κρεβατοκάμαρες, μπάνια, μπαρ και τραπεζαρίες. Επίσης, μπορούν να έχουν πτυσσόμενη βεράντα, η οποία ανοίγει όταν το αεροσκάφος είναι ακινητοποιημένο. Πρόκειται για έναν όροφο στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, περίπου τέσσερα μέτρα από το έδαφος.

Τζετ με βεράντα: Μία ματιά μέσα στις ιδιωτικές πτήσεις του μέλλοντος-2

Επίσης, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η δυνατότητα προβολής ψηφιακού περιεχομένου σε μεγάλης κλίμακας οθόνη. Ουσιαστικά ο επιβάτης μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε τροπικό δάσος ή κάτω από τον έναστρο ουρανό, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού ένας ολόκληρος χώρος από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα αποτυπώνει μία τέτοια εικόνα.

Τζετ με βεράντα: Μία ματιά μέσα στις ιδιωτικές πτήσεις του μέλλοντος-3

Ο σχεδιασμός αυτός, ονόματι EXPLORER, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021. Η εταιρεία έκανε πρόσφατα μία ακόμη προσθήκη σε έκθεση αεροπλοΐας στη Γενεύη. Πρόκειται για το BRABUS Adventure Lounge, έναν χώρο σαν γκαράζ, όπου μπορεί κανείς να παρκάρει οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσει μετά την προσγείωση. Στον χώρο αυτό περιλαμβάνεται μία μοτοσυκλέτα BRABUS 1300 R, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την αυστριακή KTM.

Τζετ με βεράντα: Μία ματιά μέσα στις ιδιωτικές πτήσεις του μέλλοντος-4

Αυτού του είδους ο σχεδιασμός απευθύνεται σε άτομα, τα οποία θέλουν να ταξιδεύουν στην απόλυτη πολυτέλεια, διαφυλάσσοντας την ιδιωτικότητά τους. Επίσης, αναμένεται τα αεροσκάφη αυτά να εκμισθώνονται και σε τρίτους για ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο, έναντι 100.000 – 200.000 δολαρίων ανά εβδομάδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Τα αποκαλυπτήρια για τον διάδοχο του Concorde

Το αεροπλάνο που μπορεί να πετά για μήνες

Πώς θα ήταν ένας κόσμος χωρίς αεροπλάνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News