LIFE & ARTS

Ο «Γολγοθάς» ως την πιο δύσκολη κούπα του κόσμου

Ο «Γολγοθάς» ως την πιο δύσκολη κούπα του κόσμου

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου. Για άλλους σημαίνει βόλτες στις πράσινες εξοχές ή τα πρώτα μπάνια στις κρύες ακόμα θάλασσες. Για τους μπασκετικούς σημαίνει καφέδες και ξενύχτια. Τα πλέι-οφ του NBA έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου και θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα, ώσπου ο
μαραθώνιος να αναδείξει πρωταθλητή στην πιο δύσκολη και ανταγωνιστική αθλητική λίγκα του κόσμου.

Δεν το λέμε έτσι. Είναι απίστευτα δύσκολος και επίπονος ο δρόμος για να κερδίσει κάποιος το κορυφαίο τρόπαιο στο μπάσκετ. Πάρτε για παράδειγμα τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Επειτα από 82 ματς κανονικής περιόδου, μόλις εχθές ολοκλήρωσαν έναν σχετικά εύκολο πρώτο γύρο στα πλει- οφ, υπερνικώντας με 4-1 τους προβληματικούς Σικάγο Μπουλς. Παρ’όλα αυτά χρειάστηκε να δώσουν πέντε μεγάλης έντασης παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ στην πορεία έχασαν με τραυματισμό και τον «υπαρχηγό» της ομάδας, Κρις Μίντλετον.

Τώρα μπροστά τους ορθώνονται βουνά. Οι Μπόστον Σέλτικς που συναντούν στον επόμενο γύρο, παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στο NBA τους τελευταίους μήνες, «σκούπισαν» με 4-0 τους Νετς και τον Κέβιν Ντουράντ και περιμένουν τον Γιάννη με ανοιχτές αγκάλες. Η άμυνά τους είναι καθαρό ατσάλι και στην επίθεση οι νεαροί σταρ Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν πετάνε φωτιές.

Ακόμα όμως κι αν με κάποιο τρόπο οι Μπακς καταφέρουν να επικρατήσουν σε μια «σφαγή» επτά παιχνιδιών, στους τελικούς της Ανατολής θα τους περιμένουν πιθανότατα οι Μαϊάμι Χιτ. Η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ φέτος στην περιφέρεια δείχνει αποφασισμένη, ενώ είναι η μόνη ίσως που μπορεί να ρίξει ακόμα περισσότερο μπασκετικό «ξύλο» και από τους Σέλτικς.

Κάπου εκεί και ενώ πλέον είσαι εξαντλημένος έπειτα από σχεδόν δύο μήνες υπερπροσπάθειας, θα κληθείς να τα δώσεις όλα στους τελικούς του NBA. Θα βρεις απέναντι τους περσινούς φιναλίστ, Φίνιξ Σανς, οι οποίοι φέτος έγιναν ακόμα καλύτεροι ή μήπως τους τρεις φορές πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ
Γουόριορς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει σε ημιάγρια κατάσταση; Φυσικά και εκείνοι θα είναι κουρασμένοι.

Ο πυρετός των τελικών ωστόσο είναι το καλύτερο διεγερτικό. Ως τότε εμείς θα συνεχίσουμε να ξενυχτάμε για να δούμε τις προσπάθειες αυτών των γιγάντων του αθλητισμού που (πλέον) τα δίνουν όλα κάθε βράδυ στο γήπεδο. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι όποιος φτάσει μέχρι το τέλος θα το αξίζει και με το παραπάνω.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News