Life & Arts Κυριακή 17/04/2022, 17:40
LIFE & ARTS

Monte Carlo Masters: Δεύτερος διαδοχικός τίτλος για τον Τσιτσιπά

Monte Carlo Masters: Δεύτερος διαδοχικός τίτλος για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 7-6(3) του Αλεχάντρο Νταντίντοβιτς Φοκίνα και κατέκτησε το Masters του Μόντε Κάρλο για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε τις 22 νίκες στο tour και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Αυτό είναι το δεύτερο Masters του Τσιτσιπά και ο ένατος τίτλος συνολικά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θα παραμείνει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως μετά την πορεία του στο Μόντε Κάρλο θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του race που οδηγεί στο ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Τσιτσιπάς τενίστας είχε απαντήσει κάθε φορά που πιέστηκε από τον Ισπανό και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου μετά από μιάμιση ώρα αγώνα.

Ο Ισπανός ήταν αυτός που κατάφερε να φτάσει σε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του τελικού. Ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως και κράτησε στο σερβίς του για το 3-2. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε νέο μπρέικ και έκλεισε το σετ στο σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το δεύτερο σετ με μπρέικ αλλά ο Φοκίνα το πήρε πίσω στο τέταρτο γκέιμ του σετ. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με τον 23χρονο Έλληνα να βρίσκει μπρέικ και να φτάνει στο 5-4. Ο Ισπανός απάντησε με τη σειρά του για το 5-5 και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακό και με μίνι μπρέικ προηγήθηκε με 5-1 κλείνοντας το ματς στο σερβίς του.

Πηγή: kathimerini

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News