Life & Arts Πέμπτη 17/02/2022, 08:23
LIFE & ARTS

Google Doodle: Αφιερωμένο στον άνθρωπο που ανακάλυψε το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς

Google Doodle: Αφιερωμένο στον άνθρωπο που ανακάλυψε το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς

Στον άνθρωπο που νίκησε την ανεμοβλογιά στον Ιάπωνα γιατρό Michiaki Takahashi, αφιερώνει το σημερινό της Doodle η Google, καθώς είναι εκείνος που ανακάκυψε το εμβόλιο κατά της ασθένειας αυτής. 

Γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στις 17 Φεβρουαρίου 1928. Μεταξύ 1963 και 1965 σπούδασε στο Baylor College of Medicine στο Τέξας και στο Fels Research Institute του Temple University, στην Πενσυλβάνια. 

Απέκτησε το διδακτορικό του το 1954 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οσάκα και ολοκλήρωσε το 1959 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ιατρικής Επιστήμης, με ειδικότητα στην ιολογία του ιού ευλογιάς.

Η εμπειρία του με τον μεγαλύτερο γιο του, Teruyuki, να υποφέρει από ανεμοβλογιά ενώ σπούδαζε στις ΗΠΑ, τον οδήγησε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς το 1971. Η έρευνα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά ολοκληρώθηκε το 1973. Το 1984, το εμβόλιο πιστοποιήθηκε από τον ΠΟΥ ως το καταλληλότερο κατά της ανεμοβλογιάς και το 1986, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας το ενέκρινε για πρακτική χρήση σε χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Μετά τη συνταξιοδότηση από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, του δόθηκε ο τίτλος του επίτιμου καθηγητή.

Απεβίωσε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News