Life & Arts Παρασκευή 24/12/2021, 14:19
LIFE & ARTS

Google Doodle: Κρατώντας ζωντανές τις αναμνήσεις ενός εθνικού ήρωα

Google Doodle: Κρατώντας ζωντανές τις αναμνήσεις ενός εθνικού ήρωα

Στον πακιστανικής καταγωγής Moin Akhtar αφιερώνει το σημερινό της Doodle η Google, με αφορμή τα 71α του γενέθλια τού εξαιρετικά δημοφιλούς κωμικού που απεβίωσε πριν από 10 χρόνια.

Ο Moin Akhtar γεννήθηκε στο Καράτσι του Πακιστάν σαν σήμερα το 1950. Ξεκίνησε την καριέρα του όταν ήταν μόλις 16 ετών και πολύ γρήγορα έγινε γνωστός για τις υπέροχες μιμήσεις του και τα ξεκαρδιστικά του σκετσάκια. Μετά την εμφάνισή του σε δημοφιλή εκπομπή της χώρας το 1966 έγινε είδωλο για τον μέσο άνθρωπο στο Πακιστάν.

Ο Akhtar έμαθε πάρα πολλές γλώσσες, στις οποίες μπόρεσε να αποδόσει τα κωμικά του σκετσάκια. Η αφοσίωσή του στην τέχνη του έδωσε ώθηση στην επιτυχημένη καριέρα του επί τέσσερις δεκαετίες επί σκηνής, αλλά και στην τηλεόραση. Ο ίδιος έγινε ακόμη πιο γνωστός και δημοφιλής μέσω από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως γυναίκας στη σειρά Rosy, η οποία θεωρείται ως μία από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές στο Πακιστάν.

Ο Akhtar συνεργάστηκε με τον επίσης ευρέως γνωστό κωμικό Anwar Maqsood. Το δίδυμο παρουσίασε τουλάχιστον 400 επεισόδια του σατιρικού σόου Loose Talk το 1995, όπου ο Akhtar έπαιζε πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο Akhtar έλαβε επίσης μεταξύ άλλων τον τρίτο υψηλότερο τίτλο που αποδίδεται σε πολίτες στο Πακιστάν, το Sitara-e-Imtiaz.

Ακολουθεί κείμενο της οικογένειας του Moin Akhtar:

«14 ημέρες μετά την εγχείρηση bypass, ένας ασθενής νοσοκομείου αποσπούσε την προσοχή όσων των φρόντιζαν δίνοντάς τους διάφορες δουλειές, έπειτα το έσκαγε από το νοσοκομείο. Ο ασθενής μπήκε στο αυτοκίνητό του, έβαλε τη στολή του και οδήγησε 3 ώρες σε μία οργάνωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Hyderabad. Η διοργάνωση γινόταν για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία παιδιών με καρκίνο. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στη φιλανθρωπική διοργάνωση – έπειτα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα το ξανασκάσει.

Πρόκειται για ένα αρκετά σύνηθες περιστατικό στην σπουδαία ζωή του Moin Akhtar.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Google τιμά τον πατέρα μας, Moin Akhtar, μέσω ενός Doodle. Έχουν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια από τον θάνατό του και μας προκαλεί ταπεινότητα και υπερηφάνεια το γεγονός ότι ακόμη τον θυμόνται με αγάπη και λείπει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσω αυτού του Doodle, φανταζόμαστε ότι οι νεότερες γενιές στο Πακιστάν και όσοι δεν τον γνώριζαν σε άλλα μέρη του κόσμου θα μάθουν για την γοητευτική του προσωπικότητα εντός και εκτός οθόνης, τα μοναδικά του ταλέντα που του επέτρεψαν να χτίσει μία καριέρα τουλάχιστον 40 ετών και των τον έκαναν δημοφιλή και το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο. Ευχαριστούμε την Google που τον εξυμνεί σήμερα, που θα ήταν τα 71α του γενέθλια και για τη συνεισφορά της στο να διατηρεί ζωντανές τις αναμνήσεις εθνικών ηρώων.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News