Οι 20 κάλυτερες σούπες του κόσμου – Ζεστές και απολαυστικες
Ο χειμώνας έχει φθάσει για τα καλά και στην Ελλάδα, με το κρύο να είναι τσουχτερό σε όλη τη χώρα. Και τι καλύτερο από μία ζεστή και απολαυστική σούπα.
Γι’ αυτό τον λόγο, με τη βοήθεια του CNN Travel, σας παρουσιάζουμε τις 20 καλύτερες σούπες του κόσμου.
Άλλωστε, όπως παραδέχεται η Janet Clarkson, συγγραφέας του βιβλίου «Σούπα: Μία παγκόσμια ιστορία», κάθε κουλτούρα έχει και τα δική της είδη σούπας.
Κι αυτό ξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια, όταν οι πρώιμες κοινωνίες έκαναν σούπες με το καβούκι χελώνας ή με μπαμπού.
Ας δούμε, λοιπόν, τις 20 καλύτερες σούπες παγκοσμίως:
Banga – Νιγηρία: Περιέχει φοινικέλαιο, διάφορα μπαχαρικά, οστρακοειδή ή μοσχάρι.
Beef pho (phở bò) – Βιετνάμ: Βράζει επί ώρες μαζί με κανέλα, γλυκάνισο και άλλα μπαχαρικά. Περιέχει ρύζι και μοσχάρι.
Borscht – Ουκρανία: Περιέχει παντζάρια, εξ’ ου και το κόκκινο χρώμα, καθώς επίσης, μια ξινή κρέμα και έναν γλυκό χυμό από τεύτλα.
Bouillabaisse – Γαλλία: Πρόκειται για στιφάδο με ψάρια, καθώς περιλαμβάνει σαφράν, ελαιόλαδο, μάραθο, σκόρδο, ντομάτες και φρέσκα ψάρια.
Caldo verde – Πορτογαλία: Διάφορα πράσινα λαχανικά αναμειγνύονται με πατάτες και κρεμμύδια.
Chorba frik – Αλγερία, Λιβύη, Τυνησία: Ντόπιο σκληρό σιτάρι, το οποίο οι χωρικοί ονομάζουν FREEKEH.
Chupe de camarones – Περού: Φρέσκες γαρίδες συνυπάρχουν με κομμάτια πατάτας, καλαμπόκι και ένα αυγό μάτι.
Gazpacho – Ισπανία: Ντομάτες, αγγούρια, σκόρδο και ελαιόλαδο συνυπάρχουν με τριμμένη φρυγανιά και λίγο βασιλικό.
Groundnut soup – Δυτική Αφρική: Μια πηχτή σούπα από φιστίκια, η οποία περιέχει πικρά χόρτα και συνοδεύεται από κρέας ή ψάρι.
Gumbo – ΗΠΑ: Κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες βρίσκονται στο ίδιο πιάτο και συνοδεύονται από ρύζι και φρέσκα μυρωδικά.
Harira – Μαρόκο: Πρόκειται για στιφάδο με ρεβίθια, το οποίο περιέχει επίσης, κανέλα, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπέρι και ζωμό ντομάτας.
Kharcho – Γεωργία: Παραδοσιακή σούπα με σάλτσα δαμάσκηνου, βοδινό κρέας και καρύδια.
Lanzhou beef noodle soup – Κίνα: Ζωμός βοδινού κρέατος, μοσχάρι, ραπανάκι, λάδι, τσίλι και φρέσκα μυρωδικά, συν τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Κίνας.
Mohinga – Μιανμάρ: Πρόκειται για νουντλς με αρωματικό ζωμό, ο οποίος σιγοβράζει με μυρωδικά και ρύζι.
Menudo – Μεξικό: Πατσάς που σιγοβράζει για ώρες μέσα σε έναν πικάντικο ζωμό με σκόρδο.
Moqueca de camarão – Βραζιλία: Φοινικέλαιο και ντομάτες βράζουν σε έναν ζωμό καρύδας, στον οποίο προστίθενται γαρίδες και άλλα οστρακοειδή.
Soto ayam – Ινδονησία: Κοτόπουλο με νουντλς συνδυάζονται με πικάντικα μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς. Λίγο λάιμ προσθέτει έξτρα γεύση.
Tom yum goong – Ταϊλάνδη: Γλυκόξινη σούπα, με πικάντικες και αλμυρές πινελιές, η οποία περιέχει τρυφερές γαρίδες.
Tonkotsu ramen – Ιαπωνία: Μαγειρεμένα κόκκαλα χοιρινού κρέατος, τα οποία συνδυάζονται με ζωμό λίπους και ζυμαρικά.
Yayla çorbasi – Τουρκία: Βρασμένο ρύζι ή κριθάρι, μέσα σε μια κρεμώδη σούπα γιαουρτιού.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Τότε είστε γενετικά τυχεροί
Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι αυτό που νομίζετε
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News