Life & Arts Παρασκευή 24/12/2021, 15:09
LIFE & ARTS

Πέντε πράγματα που μάλλον δεν ξέραμε για το κοινό κρυολόγημα

Πέντε πράγματα που μάλλον δεν ξέραμε για το κοινό κρυολόγημα

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει επισκιάσει τις ζωές μας τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να αρρωσταίνουν από απλά κρυολογήματα, τα οποία συχνά – πυκνά μας ταλαιπωρούν. 

Ας δούμε, όμως, με τη βοήθεια του World Economic Forum, πέντε πράγματα, τα οποία ενδεχομένως δεν γνωρίζαμε γι’ αυτά: 

Μπορείς να κρυώσεις επειδή… κρυώνεις; 

Τα κρυολογήματα είναι πιο συνηθισμένα τους χειμερινούς μήνες, αλλά η θερμοκρασία δεν είναι ο λόγος. Αυτό, για το οποίο ευθύνεται, είναι το γεγονός ότι περνάμε περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους με άλλους ανθρώπους. Το τέλειο, δηλαδή, περιβάλλον για τη διασπορά των ιών. 

Βοηθάει η βιταμίνη C; 

Τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα. Όμως, μπορεί να περιορίσει τη διάρκειά του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 200 mg ημερησίως επιταχύνουν την πορεία ανάρρωσης ενός ασθενή. 

Μπορούν τα φυτικά προϊόντα να αποτρέψουν το κρύωμα; 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κουρκουμάς και η εχινάκεια μπορούν να σταματήσουν το κρύωμα ή να επιταχύνουν την ανάρρωση. Ωστόσο, δεν υπάρχει απτή απόδειξη γι’ αυτό. 

Τι ισχύει με τη βιταμίνη D; 

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την ανοσία. Και πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετή, ιδίως στις βορειότερες χώρες. Το να παίρνεις, όμως, συμπληρώματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενδεχομένως συνδράμει στην προστασία έναντι των κρυωμάτων. 

Τι γίνεται με την κοτόσουπα; 

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κοτόσουπα μάς προστατεύει από μία πιθανή μόλυνση. Αλλά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News