Life & Arts Δευτέρα 6/09/2021, 10:50
LIFE & ARTS

Θα έρθει ένα Όσκαρ στις Σπέτσες;

Θα έρθει ένα Όσκαρ στις Σπέτσες;

Αν και ακόμη απέχουμε αρκετούς μήνες από την τελετή των Οσκαρ του 2022, οι κινηματογραφικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η ταινία της Μάγκι Γκίλενχαλ “The lost daughter” που διαδραματίζεται στις Σπέτσες έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει μερικές υποψηφιότητες, κάνοντας παράλληλα γνωστό το ελληνικό νησί στο αμερικάνικο και παγκόσμιο κοινό.

Στην ανάλυση του, ο Σκοτ Φάινμπεργκ του “The Hollywood Reporter” πλέκει το εγκώμιο της πρωταγωνίστριας Ολίβια Κόλμαν που παίζει τον ρόλο μιας Βρετανίδας καθηγήτριας πανεπιστημίου η οποία κάνει μόνη της διακοπές στο νησί των Σπετσών αλλά έρχεται αντιμέτωπη με τα λάθη που έκανε στο παρελθόν απέναντι στην κόρη της.

Υποψήφια για χρυσό αγαλματίδιο βλέπει ο Φάινμπεργκ και την ηθοποιό Τζέσι Μπάκλεϊ που παίζει το νεότερο χαρακτήρα της Κόλμαν αλλά και την Ντακότα Τζάκσον, η οποία παίζει τον ρόλο μιας νέας μητέρας που γνωρίζει η Κόλμαν στην παραλία και γίνεται ο καταλύτης για την ενδοσκόπηση της πρωταγωνίστριας. Αυτό θα σημαίνει μια τρίτη υποψηφιότητα για την Κόλμαν (η οποία έχει ήδη δύο αγαλματάκια στην κατοχή της) και από μια υποψηφιότητα για τις συμπρωταγωνίστριες της.

Η ταινία, που θα βγει στο Neftlix την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και λίγο νωρίτερα στους κινηματογράφους, είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο της Ελενας Φεράντε και παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή της μητρότητας που δεν θα είχε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης σύμφωνα με τα πρότυπα του παλιού Χόλιγουντ. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του “The Hollywood Reporter”, και πιθανότατα η κριτική επιτροπή των βραβείων θα δει με καλό μάτι την όχι πάντα συμπαθητική ηρωίδα της ταινίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News