Life & Arts Τρίτη 17/08/2021, 16:42
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου

Ένα βυθισμένο δάσος δημιούργησε ο καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor λίγο έξω από την ακτή, στην Αγία Νάπα της Κύπρου. 

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου-1
φωτ.: MUSAN/Costas Constantinou

Το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής της Κύπρου (Musan), κόστισε 1 εκατ. ευρώ και αποτελείται από 93 γλυπτά του καλλιτέχνη που ευθύνεται για τα Molinere Bay Underwater Sculpture Park στη Γρενάδα και Isla Mujeres National Marine Park στο Μεξικό.

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου-2
φωτ.: MUSAN/Costas Constantinou

Το installation διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Κάποια από τα γλυπτά περιλαμβάνουν τεράστια δέντρα, τα οποία ζυγίζουν έως και 13 τόνους, αλλά και παιδιά, που στρέφουν κάμερες σε σχήματα που αναπαριστούν την ανθρωπότητα, καθώς παίζουν κρυφτό. 

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου-3
φωτ.: MUSAN/@JasondeCairesTaylor

«Προσπάθησα να ενσωματώσω όσο περισσότερες αναφορές μπορούσα στην κλιματική αλλαγή και στην απώλεια του περιβάλλοντος και στη μόλυνση, γιατί αυτά είναι τα ζητήματα που καθορίζουν την εποχή μας», είπε ο Taylor στο CNN.

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου-4
φωτ.: MUSAN/@JasondeCairesTaylor

«Ελπίζω ότι θα αφήσει τον επισκέπτη με μία αίσθηση ελπίδας, μαζί με την αίσθηση ότι η ανθρώπινη επίδραση δεν είναι πάντα αρνητική. Ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε κάποια από τα πράγματα που έχουμε κάνει». 

Ένα υποθαλάσσιο δάσος στον βυθό της Μεσογείου-5
φωτ.: MUSAN/Costas Constantinou

Τα γλυπτά, που τοποθετήθηκαν στον βυθό με γερανό, είναι φτιαγμένα με υλικά ουδέτερου pH, ώστε να προσελκύουν την θαλάσσια ζωή. Όπως εξηγεί ο καλλιτέχνης, έπειτα από πέντε ή έξι ημέρες σχηματίστηκε πάνω τους ένα λεπτό στρώμα από φύκια, ενώ πλέον, είναι γεμάτα με νεαρά ψάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News