Life & Arts Κυριακή 1/08/2021, 23:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ώρα μεταλλίων για την Ελλάδα; Τεντόγλου, Πετρούνιας, Στεφανίδη στη μάχη

Ώρα μεταλλίων για την Ελλάδα; Τεντόγλου, Πετρούνιας, Στεφανίδη στη μάχη

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τελικός των κρίκων θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας. Νωρίτερα η Ελλάδα ενδεχομένως να έχει πανηγυρίσει ακόμη ένα μετάλλιο, αφού τα ξημερώματα, στις 04:20 αγωνίζεται στον τελικό του μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 8,60 μέτρα. 

Σημειώνεται ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αναμετρηθεί με τους δύο αθλητές, με τους οποίους μοιράστηκε το βάθρο και στους Ολυμπιακούς του Ρίο: τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι και τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν. Ο Γάλλος Σαμίρ Σαΐντ Αΐτ και ο Τούρκος Ιμπραήλ Τσολάκ διευκδικούν επίσης ένα μετάλλιο. 

Μεγάλοι αντίπαλοι του Μίλτου Τεντόγλου είναι ο Κουβανός Ετσεβαρία (8,50 μ. στον προκριματικό), ο Ιάπωνας Χασιόκα (8,17 μ.) και ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ (8,14 μ., αν και τραυματίστηκε μέσα στον αγώνα).  

Στις 13.20 ξεκινάει η προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη, της Νικόλ Κυριακοπούλου και της Έλενας Πόλακ στον προκριματικό του επί κοντώ, ενώ στις 13.30 η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα δοκιμάσει στο ελεύθερο πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News