Life & Arts Δευτέρα 26/07/2021, 06:56
LIFE & ARTS

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε εύκολα στους 16

Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε εύκολα στους 16

Την πρόκρισή της στους 16 του ολυμπιακού τουρνουά πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επικράτησε της Σέρβας Νίνα Στογιάνοβιτs, με 2-0 σετ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη δεν έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι στην αντίπαλό της, που είναι Νο 90 στον κόσμο. Κέρδισε το πρώτο σετ με 6-1 σε 31 λεπτά, ενώ στο δεύτερο σετ επικράτησε με 6-2, σε 35 λεπτά.

Στον 3ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά η Σάκκαρη θ’ αντιμετωπίσει αύριο τη νικήτρια του αγώνα Σβιτολίνα (Ουκρανία)-Τομλιάνοβιτς (Αυστραλία) που διαγωνίζονται στις 08:00 ώρα Ελλάδος. 

Να σημειωθεί πως με τη νίκη αυτή η Μαρία Σάκκαρη ισοφάρισε την καλύτερη πορεία από Ελληνίδα τενίστρια σε ολόκληρη την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, την οποία είχε πετύχει η Λένα Δανιηλίδου το 2004 στην Αθήνα. Αύριο θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στα προημιτελικά ενός Ολυμπιακού τουρνουά.

«Όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

«Είναι μία μοναδική εμπειρία. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, αγαπώ πολύ την Ελλάδα και να την εκπροσωπώ σε αυτήν τη διοργάνωση είναι κάτι το απίστευτο. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα και έφτασα εδώ», δήλωσε μετά τον αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

«Αγωνιστικά και στα δύο ματς, δεν έχω κάνει κάτι το φοβερό. Έκανα ό,τι έπρεπε για να κερδίσω, αλλά νομίζω ότι όταν το θες πάρα πολύ και παίζεις με πολλή ψυχή και καρδιά, αυτό ξεπερνάει και το αγωνιστικό επίπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ξυπνούν νωρίς και με βλέπουν. Τους αγαπώ που μας στηρίζουν. Ελπίζω να τους κάνουμε πολύ περήφανους» συμπλήρωσε. 

Μιλώντας για το κλίμα που επικρατεί στο Ολυμπιακό Χωριό, είπε: «Είναι πολύ ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα, είναι πολύ ωραία. Στην αρχή ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί έχω συνηθίσει να βλέπω τα ίδια άτομα συνέχεια, αλλά μετά συνήθισα και μου άρεσε να βλέπω όλους αυτούς τους αθλητές. Δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, μπορεί ο άλλος να είναι ένας φοβερός αθλητής στο άθλημά του και να μην το γνωρίζεις! Γενικά περνάμε πολύ ωραία, χθες μου κάνανε και ένα πολύ ωραίο δώρο και κόψαμε και τούρτα για τα γενέθλια μου, γενικά είναι όλα υπέροχα». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News