Life & Arts Σάββατο 17/07/2021, 22:42
LIFE & ARTS

Φεστιβάλ Καννών: Η ταινία “Titane” κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα (βίντεο)

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Σπάικ Λι το ανακοίνωσε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε

Φεστιβάλ Καννών: Η ταινία “Titane” κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα (βίντεο)

Η ταινία “Titane” της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Ζουλιά Ντικουρνό κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του 74ου Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Σπάικ Λι, ο οποίος μάλιστα το αποκάλυψε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε.

Η ταινία της Ντικουρνό έχει διχάσει τους κριτικούς λόγω της ακραίας φαντασίας που αποτυπώνει στο σελιλόιντ, με άλλους να κάνουν λόγο για πρωτοποριακή προσέγγιση και άλλους για αποστροφή.

Επιπλέον, η Νορβηγίδα ηθοποιός Ρενάτε Ρέινσβε απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου  για την ερμηνεία της στην ταινία “Julie in 12 Chapters” του Χοακίμ Τρίερ, στην οποία υποδύεται μια νέα γυναίκα που αναζητά τον εαυτό της.

Το βραβείο ανδρικού ρόλου, απέσπασε ο Αμερικανός ηθοποιός Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία θρίλερ “Nitram”.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχαντί έλαβε το Μεγάλο Βραβείο του κινηματογραφικού φεστιβάλ, το δεύτερο πιο πολύτιμο βραβείο μετά τον Χρυσό Φοίνικα, που μοιράστηκε με τον Φινλανδό Γιούχο Κουοσμάνεν.

Ο σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο αυτό για την ταινία “Un héros”, η ιστορία μιας λύτρωσης που εμποδίζεται σε μια ιρανική κοινωνία που μαστίζεται από δυσπιστία και χειραγώγηση. Κάλεσε, μάλιστα, να «αφυπνιστούν συνειδήσεις» στο Ιράν.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών στον κόσμο επέστρεψε στη γαλλική Ριβιέρα μετά από την απουσία του 2020 εξαιτίας της πανδημίας. 

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News