LIFE & ARTS

Αυτή η «Μπάρμπι» θα είναι σίγουρα διαφορετική

Αυτή η «Μπάρμπι» θα είναι σίγουρα διαφορετική

Τι πρόκειται να συμβεί όταν μια από τις κορυφαίες κινηματογραφίστριες του καιρού μας, που εκφράζουν το σύγχρονο πνεύμα της γυναικείας υπερηφάνειας-χειραφέτησης, συναντήσει το απόλυτο παραδοσιακό -για αρκετούς και σεξιστικό- πρότυπο με το οποίο μεγαλώνουν εκατομμύρια κορίτσια ανά τον κόσμο; Σίγουρα κάτι πολύ ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει άλλωστε συνήθως με τις ταινίες της Γκρέτα Γκέργουικ, η οποία έγινε πρόσφατα γνωστό ότι πρόκειται να σκηνοθετήσει την live-action εκδοχή του μύθου της «Μπάρμπι».

Η Αμερικανίδα σκηνοθέτις και ηθοποιός είχε συμφωνήσει ήδη από το 2019 με την Warner Bros. προκειμένου να γράψει από κοινού το σενάριο της ταινίας με τον σύζυγό της, επίσης επιτυχημένο κινηματογραφιστή, Νόα Μπάουμπαχ. Πλέον αναλαμβάνει και τα ηνία του πρότζεκτ, το οποίο θα έχει για παραγωγό αλλά και πρωταγωνίστρια στον ρόλο της διάσημης κούκλας την Μάργκο Ρόμπι.

Η τελευταία ήταν και εκείνη που αποκάλυψε και την είδηση σε συνέντευξή της στην βρετανική Vogue, όπου σημείωσε ακόμα: «Η Μπάρμπι φέρνει σίγουρα μαζί της πολλές “αποσκευές”. Πολλούς νοσταλγικούς δεσμούς. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και διάφοροι συναρπαστικοί τρόποι να την προσεγγίσεις. Ο κόσμος ακούει “Μπάρμπι” και είναι περίπου σίγουρος για το τι θα δει. Και έπειτα μαθαίνουν πως η Γκρέτα Γκέργουικ σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο, και αλλάζουν γνώμη…».

Για να πούμε την αλήθεια και εμείς κάτι τέτοιο σκεφτήκαμε όταν διαβάσαμε τα νέα. Εχοντας ήδη εξασφαλίσει έντεκα οσκαρικές υποψηφιότητες με τις πρώτες δύο ταινίες της, η Γκέργουικ δεν είναι απλώς περιζήτητη, αλλά πρότυπο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει, μέσα σε ένα σχεδόν καθαρά ανδροκρατούμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Αυτόν τον καιρό εκείνη και ο Μπάουμπαχ ασχολούνται με τα γυρίσματα του δικού του «White Noise» (η Γκέργουικ πρωταγωνιστεί), ενώ στη συνέχεια θα στρέψουν την προσοχή τους στην αγαπημένη κούκλα των παιδιών. Η προσέγγισή τους, που δεν πρόκειται φυσικά να είναι συμβατική, θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Το ίδιο και η ερμηνεία της Μάργκο Ρόμπι, η οποία από τις ηθοποιούς της γενιάς της φέρνει ίσως περισσότερο από όλες σε… Μπάρμπι.

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News