LIFE & ARTS

Νικητής ο Γιάννης στην απόλυτη μπασκετική «παράσταση» (βίντεο)

Νικητής ο Γιάννης στην απόλυτη μπασκετική «παράσταση» (βίντεο)

Οι γνώστες των σπορ λένε πως τα τελευταία δύο λεπτά ενός αγώνα μπάσκετ είναι το πιο συναρπαστικό θέαμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στον κόσμο του αθλητισμού. Αναλογικά στον έβδομο και καθοριστικό αγώνα μεταξύ των Milwaukee Bucks και των Brooklyn Nets που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το συγκεκριμένο δίλεπτο επιμηκύνθηκε σε ολόκληρο το ματς. Οταν δε οι δύο ομάδες δεν αρκέστηκαν στην κανονική διάρκεια αλλά χρειάστηκαν και παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους, οι… καρδιακοί πρέπει να το σκέφτηκαν δυο φορές για να παραμείνουν μπροστά στην οθόνη.

Η αγωνία ήταν απερίγραπτη όπως και η χαρά όταν η κόρνα της λήξης βρήκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ομάδα του θριαμβευτές μέσα στην έδρα του αντιπάλου. Ο Ελληνας σταρ μέτρησε 40 πόντους και απέδειξε για πρώτη φορά τόσο εμφατικά πως η απόλυτη κορυφή είναι μόνο θέμα χρόνου. Ισως κατακτηθεί και φέτος. 

Αυτό φαίνεται να παραδέχτηκε με την ζεστή αγκαλιά και τις μετέπειτα δηλώσεις σεβασμού, ο μεγάλος του αντίπαλος σε αυτή την μάχη, Κέβιν Ντουράντ, ένας παίκτης σχεδόν εξωγήινος επιθετικά, ο οποίος σημείωσε 48 πόντους παίζοντας (ξανά) κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Στον αντίποδα ο άσπονδος «εχθρός» του Γιάννη, Τζέιμς Χάρντεν έφυγε από το παρκέ νευριασμένος, δίχως να χαιρετήσει κανέναν. 

Αυτό βέβαια ελάχιστα πείραξε τον Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι παίρνουν πια τεράστια αυτοπεποίθηση για την συνέχεια στους τελικούς της Ανατολής, γνωρίζοντας πάντως πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αλλωστε σε κάτι τέτοια, σχεδόν υπερβατικά παιχνίδια, τα πάντα κρίνονται σε μια… τρίχα. Τόσο ήταν περίπου το τμήμα του παπουτσιού του Ντουράντ που ακουμπούσε την γραμμή του τριπόντου, όταν πήγε να «σκοτώσει» τους Bucks με το ρολόι να μηδενίζει, στέλνοντας αντί αυτού το παιχνίδι στην παράταση.
Αυτές οι στιγμές όμως είναι το ίδιο το παιχνίδι και -όσο σκληρό κι αν φαίνεται- χωρίζουν πολλές φορές την επιτυχία από την αποτυχία.

Από την άλλη ως φίλαθλος δεν γίνεται να μην χαρείς μια τέτοια σπουδαία σειρά αγώνων, η οποία τελικά κρίθηκε σε ένα επικό ματς, με τους δυο αντιπάλους να καταθέτουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους στο παρκέ. Σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες έσκυβαν στηριζόμενοι στα γόνατά τους σε κάθε διακοπή, δείγμα της τρομερής κούρασης. Κι όμως λίγο αργότερα κατάφερναν να κάνουν μια ακόμα πιρουέτα, να βάλουν άλλο ένα δύσκολο τρίποντο. Και να χαρίσουν σε εμάς μια παράσταση που θα θυμόμαστε για πάντα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News