LIFE & ARTS

Τα στάδια της Ελληνικής Επανάστασης γίνονται περφόρμανς 

Τα στάδια της Ελληνικής Επανάστασης γίνονται περφόρμανς 

Τη διαδικασία των αντιφάσεων, των συγκρούσεων, των μεταπτώσεων και των ανατροπών που είχε μέσα της η Ελληνική Επανάσταση του 1821, αντανακλά η διαδικασία παραγωγής ενός νέου, σύγχρονου, καλλιτεχνικού έργου, του Synthesis.

Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου και ο εικαστικός Βασίλης Γεροδήμος ετοιμάζουν μια διαδραστική εικαστική εγκατάσταση που καταπιάνεται με το πολυσύνθετο γεγονός της Επανάστασης και την επέτειο των 200 ετών και προσκαλούν το κοινό να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής του έργου από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την πραγμάτωση της.

Τα στάδια της Ελληνικής Επανάστασης γίνονται περφόρμανς -1

Πάνω από 30 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών συμπράττουν στη δημιουργία του έργου, το οποίο μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει μέσα από την ιστοσελίδας https://synthesis21.gr που περιέχει ηχητικά αποσπάσματα, βίντεο καθώς και φωτογραφίες με το ψηφιακό αποτύπωμα της ιστορικής και καλλιτεχνικής έρευνας.

Το έργο αποτελεί ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και θα παρουσιαστεί το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου 2021. Οι τρεις ημέρες του έργου αντιστοιχούν εννοιολογικά τρία στάδια – κατά τους καλλιτέχνες – του επαναστατικού αγώνα: μέθη του αρχικού ξεσπάσματος, εσωστρέφεια των επόμενων χρόνων, «κόπωση» της όψιμης περιόδου, αλλά και αντοχή, ως σταθερό χαρακτηριστικό όλης της επαναστατικής δεκαετίας. Για τρεις μέρες οι καλλιτέχνες συμπράττουν σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσουν μια διαδραστική εγκατάσταση επιχειρώντας να φωτίσουν αθέατες πλευρές της επίσημης ιστορίας, όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News