LIFE & ARTS

To «Resident Evil» επιστρέφει, χωρίς τη Μίλα Γιόβοβιτς

To «Resident Evil» επιστρέφει, χωρίς τη Μίλα Γιόβοβιτς

Τα βιντεοπαιχνίδια της σειράς «Resident Evil» είναι από εκείνα με τα οποία, η γενιά των 30-κάτι μεγάλωσε, περνώντας ατελείωτες ώρες -και εκτελώντας ζόμπι- μπροστά στις οθόνες. Οταν δε στις αρχές του 2000, η (θεά) Μίλα Γιόβοβιτς ενσάρκωσε την βασική ηρωίδα του παιχνιδιού στον κινηματογράφο, οι σχετικές ταινίες παίχτηκαν τόσες φορές στα DVD των σπιτιών μας που σχεδόν… έλιωσαν.

Για όσους δεν γνωρίζουν, «Resident Evil» σημαίνει αυθεντικός ζόμπι τρόμος-δράση, δίχως τις περικοκλάδες και τις (ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσες) κοινωνικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις που ξεχώρισαν αργότερα το τηλεοπτικό «The Walking Dead». Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά απλά: ένα από τα επικίνδυνα προγράμματα της περίφημης Umbrella Corp. πηγαίνει στραβά και ο κόσμος κατακλύζεται με πεινασμένους για ανθρώπινη σάρκα απέθαντους. Από εκεί και έπειτα ο σώζων ευατόν σωθήτω, με την δυναμική Αλις να βρίσκεται στο επίκεντρο, ξεκληρίζοντας ολόκληρες στρατιές από ζόμπι, πάντα με το μοναδικό της στιλ.

Τα καλά -ή και όχι- νέα είναι πως το franchise τώρα επανεκκινείται, για πρώτη φορά έπειτα από επτά ταινίες, δίχως την Μίλα Γιόβοβιτς. Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ο νέος σκηνοθέτης Γιοχάνες Ρόμπερτς σύστησε το «Resident Evil: Welcome to Raccoon City», με την πόλη του τίτλου να παίζει, όπως είπε, πολύ σημαντικό ρόλο στην καινούρια ιστορία. Η τελευταία θα έχει από ότι φαίνεται χαρακτήρα «origin», θα ασχοληθεί δηλαδή με τις ρίζες του μύθου του «Resident Evil», ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένη από το επιτυχημένο τελευταίο παιχνίδι της σειράς που κυκλοφόρησε το 2019.

Αν και δήλωσε φαν των παλιών φιλμ, ο Ρόμπερτς υποσχέθηκε επίσης πως η δική του δουλειά δεν έχει καμία σχέση με εκείνα· αντιθέτως θα επιχειρήσει να μεταφέρει περισσότερο την ατμόσφαιρα αγωνίας και αυθεντικού τρόμου που χαρακτηρίζει τα παιχνίδια. Οσο για την δική του πρωταγωνίστρια αυτή θα είναι η πανέμορφη Κάγια Σκοντελάριο, την οποία έχουμε γνωρίσει μέσα από τα «Skins», «Λαβύρινθος» και «Διαφυγή». Η ταινία βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παραγωγής και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News