Life & Arts Παρασκευή 2/02/2024, 13:30 ΚΟΡΑΛΙΑ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ
LIFE & ARTS

Netflix: 13+1 μίνι σειρές μυστηρίου για ατελείωτο χειμερινό binge-watching

Netflix: 13+1 μίνι σειρές μυστηρίου για ατελείωτο χειμερινό binge-watching

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη streaming πλατφόρμα, από όπου μπορείς να bingάρεις συναρπαστικό περιεχόμενο για ακόμη μία εβδομάδα. In that case, το Netflix έχει για εμάς τις σειρές που μας κάνουν να μην μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από την οθόνη. Σειρές μίας σεζόν (μίνι δηλαδή), με 6, 8 ή 10 επεισόδια, γεμάτες αγωνία, δράση, cliffhangers και μυστήριο που «ξυπνάνε» τον detective που όλοι -λίγο ή πολύ- κρύβουμε μέσα μας.

Άντε και καλή απόλαυση (ή καλό binge-watching in one sitting):

«Αθώος» (The Innocent) – 8 επεισόδια

Η συνεργασία του συγγραφέα Harlan Coben με το Netflix έχει φέρει αρκετά «διαμαντάκια» στην πλατφόρμα και στις οθόνες μας (Safe, Stay Close, The Stranger, The Woods, Gone For Good).  

Το «The Innocent», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Coben, ξεκινά με τον πρωταγωνιστή μας ονόματι «Ματ» (Mario Casas) να μπλέκει σε έναν άγριο καυγά που δεν ξεκίνησε εκείνος, σε νυχτερινό μαγαζί, έναν καυγά που καταλήγει με νεκρό έναν συνομήλικό του.

Στο τώρα, ως πρώην κατάδικος, ο Ματ προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ώσπου ένα τηλεφώνημα απειλεί να καταστρέψει κάθε είδους ισορροπία στη ζωή του. Πολλά τα μυστικά των ηρώων, ύποπτες οι κινήσεις τους και… απρόβλεπτες οι καταστάσεις στις οποίες καταλήγουν. Με λίγα λόγια: δεν είσαι ποτέ 1000% σίγουρος για το whodunit της υπόθεσης.   

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Mario Casas, Juana Acosta και Josean Bengoetxea.  

Η μίνι σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια και έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 30 Απριλίου του 2021.

«Ασφαλείς» (Safe) – 8 επεισόδια

Στη σειρά «Ασφαλείς/Safe» (βασισμένη εξίσου σε βιβλίο του πολυγραφότατου Harlan Coben), ένας πατέρας μεγαλώνει μόνος τις δύο κόρες του αφότου πέθανε η γυναίκα του. Βλέπει τη μεγάλη του κόρη να μπλέκει και… να τον μπλέκει σε έναν «κυκεώνα» αποκαλύψεων, ανησυχίας και φόβου. Στη μέση της σχέσης τους, ένας νεκρός 19χρονος, τα ένοχα μυστικά της μικρής κοινωνίας και η πιθανή εμπλοκή των μελών της στα… παράξενα που συμβαίνουν και στοιχειώνουν τον γιατρό Τομ Ντιλέινι (Michael Hall), ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα την κόρη του.

Το Safe είναι μια άχαστη ιστορία μυστηρίου του Netflix, από αυτές που κρατάνε απτόητο το ενδιαφέρον σου καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς. Γιατί; Πρώτον και κυριότερο, πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Χολ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε καλύτερα από ότι θα μπορούσε οποιοσδήποτε άλλος, τον Dexter Morgan. Σε αυτή τη φυσικά σειρά παίζει εντελώς διαφορετικό ρόλο.

Δεν σου αρκεί; Ε, τότε πρέπει να ξέρεις ότι σε κάθε επεισόδιο του Safe, τα πράγματα περιπλέκονται τόσο πολύ που παθαίνεις παράκρουση. Μέχρι τα μισά της σειράς δεν καταλαβαίνεις σχεδόν τίποτα, δεν μπορείς να «λινκάρεις» τα επί μέρους στοιχεία μεταξύ τους, υπάρχει μια συνεχής ατμόσφαιρα μυστηρίου, όλοι φαίνονται ύποπτοι και δεν μπορείς να αφήσεις κανέναν στο απυρόβλητο. Πάτα play και enjoy it!

«Ιδιωτική Προστασία» (Bodyguard) – 6 επεισόδια

Το μόνο αρνητικό με το Bodyguard στο Netflix είναι ότι… διαρκεί για έξι μόλις επεισόδια. Πρόκειται, όμως, για ένα πολιτικό θρίλερ, γεμάτο μυστήριο, δράση και ανατροπές που δεν σε αφήνει να πάρεις την προσοχή σου από πάνω του. Αν λογαριάσεις, μάλιστα, ότι ο «σωματοφύλακας» της Υπουργού Εσωτερικών στη σειρά είναι ο Σκοτσέζος ηθοποιός Richard Madden, όλα βγάζουν νόημα.  

Η σειρά επικεντρώνεται στον ακέραιο, ευσυνείδητο και υπομονετικό αστυνομικό David Budd (Richard Madden – ναι, έκανε τον Ρομπ Σταρκ στο Game of Thrones!).

Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας βετεράνος του βρετανικού στρατού που πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και ο οποίος εργάζεται πλέον στην ειδική ομάδα προστασίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου. Κάποια στιγμή διορίζεται ως ο κύριος σωματοφύλακας της φιλόδοξης Υπουργού Εσωτερικών, Τζούλια Μόνταγιου, (Κίλι Χόους) και γίνεται κυριολεκτικά η σκιά της.

Η συμπεριφορά του, αν και επαγγελματική, συχνά ξεπερνά τους κανόνες της απόστασης. Η σειρά εστιάζει σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η κρατική παρακολούθηση των ιδιωτικών πληροφοριών και η εκμετάλλευσή τους, η πολιτική της παρέμβασης και οι πολιτικές των δυτικών κρατών κατά της τρομοκρατίας.  

Δημιουργός της σειράς είναι ο Jed Mercurio, Βρετανός συγγραφέας, παραγωγός και σεναριογράφος. Η σειρά, παραγωγής 2018, έπαιξε στη Βρετανία στο BBC1, με την προβολή του τελευταίου επεισοδίου να «σπάει» τους δείκτες τηλεθέασης και να υπολογίζεται ότι το είδαν περισσότεροι από 17.000.000 τηλεθεατές.  Από τον Οκτώβριο του 2018, το Bodygurad βρίσκεται διαθέσιμο για streaming και στο Netflix.

«Νυχτερινός Πράκτορας» (The Night Agent) – 10 επεισόδια 

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, το θρίλερ δράσης «The Night Agent» («Νυχτερινός Πράκτορας») βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix. Δημιουργός της σειράς είναι ο Σον Ράιαν («The Shield», «SWAT»), ενώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η δημοφιλής πλατφόρμα streaming, η συγκεκριμένη σειρά σημείωσε 812 εκατ. ώρες προβολής παγκοσμίως.  

Πρόκειται για μια σειρά – εθιστικό συνδυασμό κατασκοπευτικού θρίλερ και πολιτικής συνωμοσίας. Η ιστορία αφορά τον «Πίτερ Σάδερλαντ» (Γκάμπριελ Μπάσο), έναν νεαρό χαμηλόβαθμο πράκτορα του FBI, ο οποίος γίνεται μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Ένα χρόνο μετά το περιστατικό, ο Σάδερλαντ θα προσληφθεί στον Λευκό Οίκο όπου θα εργάζεται στη βραδινή βάρδια, έχοντας δίπλα του ένα τηλέφωνο που δεν χτυπάει ποτέ.

Μέχρι που μια νύχτα αυτό θα αλλάξει, όταν ο ίδιος και η γυναίκα που θα του τηλεφωνήσει, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια επικίνδυνη υπόθεση, η οποία θα φτάσει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Και τότε ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με πολλές μυστηριώδεις πτυχές και ανατροπές που δεν θα σε αφήσουν να ξεκολλήσεις από την οθόνη.  

Το «The Night Agent» είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του βραβευμένου Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Μάθιου Κουίρκ. Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και σασπένς που θα σε καθηλώσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 

Το Δις Εξαμαρτείν (Fool Me Once) – 8 επεισόδια

Η μίνι σειρά του 2024 με τίτλο «Fool Me Once» αποτελείται από οκτώ επεισόδια και είναι προσαρμοσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Harlan Coben του 2016. Πρωταγωνιστούν οι: Michelle Keegan, Richard Armitage, Adeel Akhtar, Emmett J. Scanlan και Joanna Lumley.  

Η σειρά επικεντρώνεται στην χήρα Maya Stern, η οποία μαθαίνει ότι ο σύζυγός της μπορεί να είναι ζωντανός όταν βλέπει κάποιον που του μοιάζει μέσω κρυφής κάμερας. Από επεισόδιο σε επεισόδιο, τα πράγματα περιπλέκονται όλο και περισσότερο, ειδικά από τη στιγμή που υποψιάζεται ότι η δολοφονία του συζύγου της ενδεχομένως συνδέεται και με μια άλλη δολοφονία που την στοιχειώνει προσωπικά.  Η ιστορία έχει πολλές ανατροπές που δεν θα σταματήσουν να σε εκπλήσσουν.  

Η τηλεοπτική σειρά – θρίλερ είναι ένα από τα πρώτα πρωτότυπα shows που κυκλοφόρησαν στο Netflix το 2024.

«Ποια είναι η Έριν Κάρτερ;» (Who is Erin Carter?) – 7 επεισόδια 

Άλλη μια σειρά του Netflix, γεμάτη δράση, αγωνία και μυστήριο. Το μαρτυρά και ο ίδιος ο τίτλος άλλωστε: «Ποια είναι η Έριν Κάρτερ»;  

Το βρετανικό αστυνομικό δράμα 7 επεισοδίων είναι ένα συνονθύλευμα καρτουνίστικης βίας και απλουστευμένων χαρακτήρων, που, όμως, «κέρδισε» τους θεατές του Netflix και βρισκόταν σταθερά στο top10 της πλατφόρμας από τις 24 Αυγούστου του 2023 που κυκλοφόρησε.

Η ιστορία αφορά την -φαινομενικά- ήρεμη ζωή της Βρετανίδας «Έριν Κάρτερ» (Evin Ahmad) που ζει στη Βαρκελώνη. Ώσπου κάποια στιγμή ξεφεύγει εκτός ελέγχου, όταν μια ένοπλη ληστεία σε ένα σούπερ μάρκετ αποκαλύπτει το μυστικό και βίαιο παρελθόν της. Η σειρά ξεκινά με την πρωταγωνίστριά μας, Έριν Κάρτερ, να φεύγει από την Αγγλία σε μια βάρκα με την κόρη της, Harper, και προορισμό τη Βαρκελώνη. Γιατί; Αρκεί να πατήσεις play στη σειρά και θα σου απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις.

«Το Χάος που Άφησες Πίσω» (The Mess You Leave Behind) – 8 επεισόδια 

Παίζει ο Άρον Πάιπερ στη σειρά. Πρωταγωνιστεί για την ακρίβεια. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; Χρειάζεται θα μας πεις… Οκ, λοιπόν.  Η σειρά «The Mess You Leave Behind/Το Χάος που Άφησες Πίσω» είναι μία μίνι Ισπανική παραγωγή του Netflix που δεν παίζει να μην σε κρατήσει.  

Αποτελείται από οκτώ επεισόδια, με τη διάρκεια τους να είναι τις περισσότερες φορές στα 45 λεπτά.  Η σειρά είναι δημιούργημα του Carlos Montero, συν-σεναριογράφου του εφηβικού δράματος Elite, εκεί που γνωρίσαμε (και αγαπήσαμε) τον Aron Piper («Ander»).

Το «Χάος που Άφησες Πίσω» έχει βασιστεί στην ομότιτλη νουβέλα του ίδιου του Montero, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τις Inma Cuesta του Todos lo saben και Bárbara Lennie του Isabel, και φυσικά τον Arón Piper από το Élite (σεξ, δράμα και έγκλημα, ναι, η άχαστη ισπανική «συνταγή»).

Η υπόθεση αφορά μια καθηγήτρια που πιάνει δουλειά σε ένα νέο Λύκειο, το οποίο, όμως, «στοιχειώνεται» από τον θάνατο της προηγούμενης καθηγήτριας, ο οποίος, μάλιστα, έγινε μέσα στο σχολείο. Κάπως έτσι, ένα «κουβάρι» καλά κρυμμένων μυστικών και αθέατων πτυχών της ιστορίας ξεκινά να ξετυλίγεται, με τη νέα καθηγήτρια να φοβάται ακόμα και για την ίδια της τη ζωή.

Η σειρά βρίσκεται στο Netflix από τις 11 Δεκεμβρίου 2020.

«Απόλυτη Σιωπή» (Muted) – 6 επεισόδια

Άρον Πάιπερ και σε αυτή την ισπανική σειρά που μπορείς να streamάρεις στο Netflix.  

Πρόκειται για ένα ισπανικό θρίλερ με πρωτότυπο σενάριο, το οποίο θα χαρακτηρίζαμε… εξίσου διχαστικό. Δείτε και πείτε μας, είναι υποκειμενικό..  

Η σειρά ξεκινά δείχνοντάς μας ένα παράθυρο διαμερίσματος στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Μια γυναίκα οδηγεί στο δρόμο με ένα ποδήλατο. Πέφτει από το ποδήλατο από τον φόβο της, όταν ένα σώμα προσγειώνεται από το πουθενά στο έδαφος και χτυπά πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, ένα δεύτερο σώμα ακολουθεί. Και κάπως έτσι, ξεκινά η όλο μυστήριο ψυχολογική ιστορία του «Σέρτζιο Σισκάρ» (Aron Piper) στο «Muted» που θα σε βάλει σε σκέψεις και παίζει με λεπτές ισορροπίες.

Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι καλά μελετημένος, παρόλα αυτά, πολύ δύσκολα καταλαβαίνει κανείς τι παίζει με την μυστήρια ψυχοσύνθεσή του…

Το Muted κινείται… ύπουλα. Μέχρι σχεδόν τελευταία στιγμή, δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα αίτια της πράξης του διαταραγμένου πρωταγωνιστή Σέρτζιο, καθώς, όπως θα διαπιστώσεις από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ο ήρωας έχει επιλέξει τη σιωπή και δεν του παίρνει κανείς κουβέντα.  

Δημιουργός της σειράς είναι ο Aitor Gabilondo (Wrong Side Of The Tracks), ο οποίος δίνει στους χαρακτήρες του συγκεκριμένες ιδιορρυθμίες που τους καθορίζουν και τους κάνουν να πονάνε βουβά και βαθιά.

Clickbait – 8 επεισόδια 

Η σειρά ακολουθεί τον Νικ Μπρούερ (Άντριαν Γκρενιέρ), έναν φυσιοθεραπευτή και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος εξαφανίζεται ξαφνικά.

Ώσπου κάποια στιγμή, εμφανίζεται ξανά στο διαδίκτυο, μέσα από ένα βίντεο που τον δείχνει να είναι παγιδευμένος και να κρατείται παρά τη θέλησή του, έχοντας στα χέρια του μια πινακίδα που γράφει: «Κακοποιώ τις γυναίκες. Με 5 εκατομμύρια προβολές, πεθαίνω».

Η αδερφή του (Ζωή Καζάν) και η σύζυγός του (Μπέτυ Γκάμπριελ) σπεύδουν να τον βρουν και να ξεσκεπάσουν την αλήθεια, αδυνατώντας να δεχτούν τη «σκοτεινή» πλευρά του Nick που βλέπουν στο βίντεο.  Η σειρά αφορά σε μεγάλο βαθμό τις «παρενέργειες» της cancel culture και προβάλλεται στο Netflix από τις 25 Αυγούστου 2023.

«Απίστευτο» (Unbelievable) – 8 επεισόδια

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, το «Unbelievable» είναι μια σειρά 8 επεισοδίων (διάρκειας περίπου 45 λεπτών) που ακολουθεί δύο ιστορίες: αυτή της Μαρί Άντλερ (Κέιτλιν Ντέβερ), μιας νεαρής γυναίκας που αναφέρει τον βιασμό που υπέστη στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, δεν γίνεται πιστευτή από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια κατηγορείται για ψευδή αναφορά. Η δεύτερη ιστορία είναι αυτή δύο γυναικών ντετέκτιβ στο Κολοράντο που προσπαθούν να σταματήσουν έναν κατά συρροή βιαστή στην Πολιτεία τους.  

Το «Unbelievable» είναι εμπνευσμένο από το -βραβευμένο με Πούλιτζερ- άρθρο «An Unbelievable Story of Rape» («Μια Απίστευτη Ιστορία Βιασμού») των Τ. Κρίστιαν Μίλερ (ProPublica) και Κεν Αρμστρονγκ (πρόγραμμα Marshall), καθώς και το επεισόδιο «Anatomy of Doubt» της ραδιοφωνικής εκπομπής «This American Life».  

Η σειρά είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός μιας ανατρεπτικής ιστορίας που σου κόβει την ανάσα και μιας αστυνομικής έρευνας που ξεκινά από το μηδέν και καταλήγει στην αλήθεια. Μια αλήθεια με απτές και ατράνταχτες αποδείξεις.

«Ένοχο παρελθόν» (Stay Close) – 8 επεισόδια

Άλλη μια συνεργασία μεταξύ του επιτυχημένου συγγραφέα Harlan Coben με το Netflix, που, όπως πάντα, συνδυάζει δυσνόητη ίντριγκα, δράμα σαπουνόπερας και αποκαλύψεις καλά κρυμμένων μυστικών.  

Στη σειρά Stay Close/Ένοχο Παρελθόν, ο Carlton Flynn εξαφανίζεται 17 χρόνια μετά τον Stewart Green, πυροδοτώντας μία σειρά αντιδράσεων στις ζωές των ανθρώπων που τους γνώριζαν. Τέσσερις άνθρωποι, σκοτεινά μυστικά και ένα παρελθόν που απειλεί τις ζωές τους.  

H σκηνοθεσία είναι των Daniel O’ Hara και Lindy Heymann και η σειρά είναι βασισμένη στη νουβέλα του Harlan Coben. Παίζουν οι: Cush Jumbo, James Nesbitt, Richard Armitage, Eddie Izzard, Jo Joyner, Youssef Kerkour, Sarah Parish, Daniel Francis, Andi Osho as Simona, κ.α.  H σειρά βρίσκεται στο Netflix από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

«Μια σχεδόν κανονική οικογένεια» (A Nearly Normal Family) – 6 επεισόδια

Η πρώτη σκηνή του σουηδικού θρίλερ δεν σε προετοιμάζει για αυτό που θα επακολουθήσει: Ένα 15χρονο κορίτσι πηγαίνει σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση, χαχανίζοντας ανέμελα με την κολλητή της στο σχολικό λεωφορείο. Λίγες σκηνές παρακάτω, η ίδια νεαρή κοπέλα πέφτει θύμα βιασμού από έναν μεγαλύτερο άνδρα, πριν βρεθεί στο εξομολογητήριο του πατέρα της, ενός γλυκομίλητου και μαλθακού ιερέα.  

Ακολουθεί μια άβολη συζήτηση ανάμεσα στους γονείς της και μία ακόμα πιο…«άβολη» απόφαση. Ποια οικογένεια θα παρέμενε κανονική μετά από αυτό που θα δεις στη σειρά;

Μια σκληρή μητέρα, ένας ηττοπαθής πατέρας και ένα λαμπερό κορίτσι που ξεκίνησε με πιο πολλά «μπαγκάζια» από μια τυπική μεσοαστική νεαρή γυναίκα: ο θεατής δεν καταλαβαίνει γιατί, αλλά η ένταση είναι προφανής: κάτι φρικτό θα συμβεί. Το πότε και το τι είναι το ερώτημα.  

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 24 Νοεμβρίου 2023.

«Ο Καστανάνθρωπος» (The Chestnut Man) – 6 επεισόδια 

Η ιστορία ακολουθεί μια φιλόδοξη νεαρή ντετέκτιβ και τον συνεργάτη της, οι οποίοι ερευνούν τον βίαιο φόνο μιας νέας γυναίκας, της οποίας το πτώμα βρέθηκε χωρίς το ένα χέρι, σε μια παιδική χαρά της Κοπεγχάγης. Πάνω από το πτώμα της κρέμεται ένας «Καστανάνθρωπος», μια μικρή κούκλα ανθρώπου, φτιαγμένη από κάστανα. Σύντομα, οι δύο πρωταγωνιστές-ντετέκτιβ θα ανακαλύψουν πολύ σημαντικά στοιχεία πάνω στη κούκλα, στοιχεία που δεν σας αποκαλύψουμε προς αποφυγή τυχών spoilers.  

Το σίγουρο είναι ότι τα ανατριχιαστικά σκηνικά και η σκανδιναβική φύση της σειράς, μας εισάγουν σε μια ιστορία όπου ο δανέζικος χειμώνας σκορπάει φρίκη. Το whodunit το καλό, το τίμιο, το ορίτζιναλ, αυτό που έχει την αγωνία, τον τρόμο και τα όλα του, αυτό που θέλουμε να βλέπουμε στις crime σειρές μυστηρίου.

Ταυτόχρονα, πρόκειται και για μια ενδιαφέρουσα σπουδή σε χαρακτήρες και τα βάρη που κουβαλούν. Τι κάνει άραγε τους Σκανδιναβούς να παράγουν τόσο υπέροχα βίαια θρίλερ; Δεν έχουμε την απάντηση, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να στρίψουμε το κεφάλι μας μακριά από τις αποτρόπαιες σκηνές του.

«Καλό μου παιδί» (Dear Child) – 6 επεισόδια 

Το «Dear Child» είναι ένα γερμανικό ψυχολογικό θρίλερ, «σπασμένο» σε 6 επεισόδια, μία από τις σειρές των τελευταίων χρόνων που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι του streaming.  

Η ιστορία ξεκινά με ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, θύμα του οποίου είναι μια νεαρή γυναίκα που έχει μόλις δραπετεύσει από το σπίτι του απαγωγέα της. Μαζί της, είναι και ένα 12χρονο κορίτσι που αποκαλύπτει στους νοσοκόμους σοκαριστικά σκηνικά μιας ζωής σε ένα σπίτι – φυλακή που έχτισε για αυτές ο άγνωστος άντρας.

Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αφορμή ώστε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος μίας υπόθεσης εξαφάνισης που απασχόλησε τις αρχές 13 χρόνια νωρίτερα.  Ένα άλυτο μυστήριο που έμεινε στο παρελθόν και ένα έγκλημα που ήρθε στην επιφάνεια στο παρόν συνδέονται, τοποθετώντας τους κεντρικούς χαρακτήρες παράλληλα λόγω του κοινού τραύματος που καθόρισε τις ζωές τους.

«Πρόκειται για χαρακτήρες που είναι διαλυμένοι: άνθρωποι που έχουν σημαδευτεί ανεπανόρθωτα από ένα έγκλημα και το διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο ο καθένας», αναφέρει ο δημιουργός και συνεχίζει: «Ο θύτης είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής σε τέτοιου είδους ιστορίες και ωραιοποιείται ως μία μυστηριώδης, σκοτεινή δύναμη. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση μας. Και υπάρχει ένας κεντρικός χαρακτήρας που είναι υπέροχος με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα κορίτσι που βλέπει τον κόσμο μέσα από μία ιδιαίτερη ματιά, που μιλάει σκέφτεται και υπάρχει με τον δικό της μοναδικό τρόπο».  

Η σειρά «Dear Child» κυκλοφόρησε στο Netflix στις 7 Σεπτεμβρίου του 2023 και δεν άργησε να αγγίξει την κορυφή.

Πηγή: neolaia.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News