Life & Arts Τετάρτη 24/01/2024, 07:37
LIFE & ARTS

Το viral παιχνίδι καλοσύνης: Kερνάνε ποτά σε ξένους από τον καναπέ τους

Το viral παιχνίδι καλοσύνης: Kερνάνε ποτά σε ξένους από τον καναπέ τους

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Mark Hamlet πήγε τα πεθερικά του για μερικά εορταστικά ποτά στην κοντινή του παμπ στη βόρεια Αγγλία. Άνοιξε το τηλέφωνό του και δημοσίευσε μια φωτογραφία του ζευγαριού στο Facebook μαζί με ένα μήνυμα: «Έφερα τη γιαγιά και τον παππού έξω για το ποτό τους νωρίς το βράδυ. Τους εξήγησα για το παιχνίδι… Τίποτα τρελό παιδιά, πρέπει να τους βάλω στο κρεβάτι».

Μέσα σε λίγα λεπτά, άγνωστοι σε όλη τη Βρετανία παρήγγειλαν στο ζευγάρι κρασί, μπύρα και άλλα ποτά. «Ερχεται κρασί, μπύρα και δυο σφηνάκια για τους νέους», έγραψε ένας δωρητής. Στάλθηκαν τόσα πολλά ποτά που ο Hamlet άρχισε να τα μοιράζει στην παμπ. «Η γιαγιά δεν χρειάζεται βοήθεια για να την πάρει ο ύπνος απόψε παιδιά. Σας ευχαριστώ όλους xx», έγραψε με μια φωτογραφία της πεθεράς του που φεύγει από την παμπ αρκετές ώρες αργότερα.

Ο 42χρονος Hamlet ήταν νικητής σε ένα παιχνίδι με ποτό που σαρώνει τη Βρετανία. Άγνωστοι σε όλη τη χώρα αγοράζουν ποτά ο ένας στον άλλον από ευγένεια, αλλά και με την ελπίδα να κεραστούν και εκείνοι όταν πάνε οι ίδιοι στην παμπ.

Το παιχνίδι λειτουργεί ως εξής: Κάθε μέρα, όσοι ελπίζουν να πάρουν δωρεάν ποτά στέλνουν φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται τα πρόσωπά τους, μία παμπ Wetherspoons -της μεγαλύτερης αλυσίδας παμπ της Βρετανίας-, ο αριθμός του τραπεζιού τους και μια έκκληση για γενναιοδωρία σε μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται “Wetherspoons The Game!” Περίπου 22 εθελοντές συντονιστές ελέγχουν φωτογραφίες των παικτών και επιλέγουν μερικές δεκάδες νικητές κάθε βράδυ για να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία και την τοποθεσία τους, εξασφαλίζοντας τους έτσι συνήθως μερικούς δωρεάν γύρους. 

Σε περίπτωση που κάποιος είναι αγενής ή δεν φέρεται όμορφα διαγράφεται από την ομάδα. 

Οι συντονιστές κλείνουν τις αναρτήσεις όταν παραγγέλλονται πάρα πολλά ποτά. 

Ο Chris Illman, 42 ετών, δημιούργησε το παιχνίδι για να τονώσει τη διάθεσή του πριν από έξι χρόνια, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και η σύντροφός του τον εγκατέλειψε. Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι μεταξύ των φίλων του για να αγοράσουν ποτά ο ένας στον άλλον τώρα έχει πάνω από μισό εκατομμύριο μέλη. 

Οι άνθρωποι φαίνεται πως λατρεύουν να κάθονται στους καναπέδες τους τα βράδια – παραγγέλνοντας ποτά για όσους απολαμβάνουν μια βραδινή έξοδο, λέει. «Πολύ λίγοι από αυτούς δίνουν για να λάβουν», λέει ο Illman στη Wall Street Journal. 

Ο Illman εκτιμά ότι περίπου 1 εκατομμύριο λίρες έχουν εισρεύσει στην αλυσίδα Wetherspoons, η οποία έχει πάνω από 800 παμπ, μέσω της σελίδας. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η νηφαλιότητα είναι cool – Οι πωλήσεις μπίρας χωρίς αλκοόλ εκτινάσσονται

ΗΠΑ: Πληθαίνουν τα προβλήματα από αλκοόλ στις γυναίκες

Καταρρίπτεται ο μύθος για το κόκκινο κρασί – Οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην υγεία

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News