Life & Arts Πέμπτη 24/08/2023, 08:05
LIFE & ARTS

Φυλακή και ταπείνωση: Το Fyre Festival 2 είναι γεγονός- Θα γίνει άραγε αυτή τη φορά; 

Φυλακή και ταπείνωση: Το Fyre Festival 2 είναι γεγονός- Θα γίνει άραγε αυτή τη φορά; 

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα», λέει η παροιμία, η οποία φαίνεται πως είναι το moto του Billy McFarland, ιδρυτή του Fyre Festival, που μπήκε στην φυλακή επειδή πήρε εκατομμύρια από την πώληση εισιτηρίων του φεστιβάλ, το οποίο δεν έγινε ποτέ και τώρα πουλάει εκ νέου εισιτήρια για το…Fyre Festival 2.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Πριν από μερικά χρόνια το Fyre Festival ήταν το talk of the town, καθώς διαφημιζόταν από γνωστούς influencers και μοντέλα, όπως η Kendall Jenner, Bella Hadid και Hailey Bieber, ως ένα πολυτελές Σαββατοκύριακο σε ένα ιδιωτικό νησί, όπου οι παρευρισκόμενοι θα διασκέδαζαν μαζί με διασημότητες, θα έτρωγαν φαγητό υψηλής ποιότητας και θα έβλεπαν παραστάσεις από κορυφαίους καλλιτέχνες. 

Όταν έφτασαν όμως εκεί όσοι είχαν πάρει εισητήρια πληρώνοντας μάλιστα χιλιάδες δολάρια, συνειδητοποίησαν ότι αυτό που ονειρεύονταν ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Το φεστιβάλ που θα διεξάγονταν στο νησί Exumas στις Μπαχάμες -το οποίο δεν ήταν ιδιωτικό- παρείχε στους παρευρισκόμενους σκηνές για να κοιμηθούν και σάντουιτς με σκέτο τυρί για να φάνε. 


 

Όπως είναι λογικό επικρατούσε ένα χάος, πολλοί καλλιτέχνες επέλεξαν να μην εμφανιστούν τελικά και το φεστιβάλ ακυρώθηκε. 

Ο McFarland ο οποίος λίγους μήνες αργότερα, το 2018, ομολόγησε την ενοχή του καταδικάστηκε σε φυλάκιση για έξι χρόνια. 

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η ζωή στην φυλακή ήταν τόσο βαρετή για τον ίδιο, που το 2022 που βγήκε, άρχισε να καταστρώνει το σχέδιό του για το Fyre Festival 2. 
Τα εισιτήρια του Fyre Festival 2 είναι τώρα προς πώληση –και εξαντλούνται– σύμφωνα με τον McFarland. 

«Διύνησα το πιο άγριο ταξίδι για να φτάσω εδώ και πραγματικά όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια μιας επτάμηνης περιόδου στην απομόνωση», είπε o McFarland μέσα από βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram, ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει τυχόν καχύποπτους, τονίζοντας πως έχει γράψει ένα σχέδιο 50 σελίδων, το οποίο περιγράφει πώς θα «κάνει το αδύνατο, δυνατό».

Σύμφωνα με τον McFarland το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Καραϊβική προς τα τέλη του επόμενου έτους, χωρίς ωστόσο να γίνει ακόμα γνωστή συγκεκριμένη ημερομηνία ή ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν. 

Για όσους παρά τα παραπάνω θα ήθελαν να αγοράσουν ένα εισιτήριο, να σημειωθεί πως ο McFarland διευκρίνισε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων «θα διατηρούνται σε μεσεγγύηση μέχρι να ανακοινωθεί η τελική ημερομηνία», άρα…μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Στα 1,3 δισ. δολάρια η αξία των κλεμμένων ρολογιών – Ποια μάρκα αγαπούν οι κλέφτες

Στα άδυτα ενός superyacht: Ολα όσα οδήγησαν τον ιδιοκτήτη του στο κρατητήριο

«Δεν γνωρίζω τεχνολογία, οικονομικά και λογιστικά»: O καουμπόι CEO και το σκάνδαλο των 11 δισ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS