ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι Sex Pistols έρχονται στην μικρή οθόνη

Οι πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι νεαροί και ανερχόμενοι σταρ

Οι Sex Pistols έρχονται στην μικρή οθόνη

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του κλασικού βρετανικού πανκ και των Sex Pistols, μιας και όπως έγινε γνωστό, μια νέα τηλεοπτική σειρά αφιερωμένη στο εμβληματικό συγκρότημα βρίσκεται ήδη στα σκαριά, με τον σπουδαίο Ντάνι Μπόιλ μάλιστα να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία. Ο άνθρωπος που μας έχει δώσει, μεταξύ άλλων, και το πασίγνωστο (και) για την μουσική του «Trainspotting» είναι ίσως ο πιο… αρμόδιος να συντονίσει αυτήν την τηλεοπτική μεταφορά των έξι επεισοδίων, η οποία θα χρησιμοποιήσει σαν βάση της το λογοτεχνικό χρονικό του κιθαρίστα της μπάντας, Στιβ Τζόους, με τίτλο «Lonely Boy».

Η σειρά πάντως δεν θα έχει αυτό το όνομα, αλλά θα τιτλοφορείται απλώς «Pistol» και θα προσπαθήσει μέσω και της μυθοπλασίας, να αποδώσει τον αντίκτυπο που είχε η εμφάνιση των Sex Pistols στην βρετανική μουσική σκηνή της δεκαετίας του 1970. «Φαντάσου να μπαίνεις στον κόσμο του “The Crown” και του “Downton Abbey” με την παρέα σου και να ουρλιάζεις τα τραγούδια και την οργή σου προς οτιδήποτε αυτοί αντιπροσωπεύουν. Είναι ένα σημείο πυροδότησης για την βρετανική κουλτούρα του δρόμου, όπου καθημερινά νεαρά παιδιά κατείχαν την σκηνή και μετέδωσαν τον θυμό και την μόδα τους, και όλοι έπρεπε να δουν και να ακούσουν· και όλοι είτε τους φοβούνταν είτε τους ακολουθούσαν», δήλωσε ο ίδιος ο Ντάνι Μπόιλ, ενθουσιασμένος στην ιδέα να κινηματογραφήσει την συγκεκριμένη ιστορία.

Όπως είναι φυσικό, οι πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι νεαροί και ανερχόμενοι σταρ, με τον Τόμπι Γουάλας (τον είδαμε πρόσφατα στο αυστραλέζικο «Babyteeth») να υποδύεται τον Στιβ Τζόουνς, ενώ η γνωστή από το «Game of Thrones», Μέισι Γουίλιαμς θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Τζόρνταν, ενός από τα πιο διάσημα πανκ icon της εποχής. Οσο για τον επικεφαλής των Pistols, Τζόνι Λιντον, γνωστό και ως «Τζόνι Ρότεν», αυτός θα απεικονιστεί από τον Ανσον Μπουν του «1917». Η παραγωγή του «Pistol» αποτελεί συνεργασία του BBC με το αμερικανικό δίκτυο FX και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News