Green Economy Παρασκευή 23/12/2022, 07:22
GREEN ECONOMY

Λογαριασμοί ρεύματος: Σήμερα ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις για τον Ιανουάριο

Λογαριασμοί ρεύματος: Σήμερα ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις για τον Ιανουάριο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας θα ανακοινώσει στις 9:30 τις νέες επιδοτήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιανουάριο. 

Αυξημένα σε σχέση με τον Δεκέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον Ιανουάριο.

Η αύξηση των τιμολογίων φθάνει το 29% και είναι αποτέλεσμα της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος στην Αγορά Επόμενης Ημέρας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.   

Αντιστοίχως εκτιμάται ότι αυξημένες θα είναι και οι επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση καθώς στόχος είναι η τελική τιμή καταναλωτή να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 λεπτών/KWh.  

Οι νέες χρεώσεις της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 50,01 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh. Η αύξηση είναι της τάξης του 29%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο ήταν 38 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 39,2 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh.

Τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από τους ιδιώτες προμηθευτές κυμαίνονται από περίπου 36 λεπτά/KWh (σε αυτή την τιμή περιλαμβάνεται έκπτωση συνέπειας) μέχρι και περίπου 52 λεπτά/KwH με τις περισσότερες εταιρίες να διαμορφώνουν τα τιμολόγια τους γύρω στα 46 λεπτά/KWh.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News