Green Economy Τετάρτη 30/03/2022, 10:42
GREEN ECONOMY

Γερμανία: Σήμανε «πρώτο συναγερμό» για το φυσικό αέριο 

Γερμανία: Σήμανε «πρώτο συναγερμό» για το φυσικό αέριο 

Σε κατάσταση πρώιμου συναγερμού τέθηκε από σήμερα Τετάρτη η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε διά στόματος του υπουργού Οικονομίας της χώρας, αναφορικά με το φυσικό αέριο. Η πρώτη αυτή προειδοποίηση αφορά το φυσικό αέριο και το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό από τη Ρωσία, ακόμη και διακοπή της παροχής του. 

Η κίνηση αυτή του Βερολίνου έρχεται την ώρα που η Μόσχα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα πλάνο με το οποίο θα δέχεται πληρωμές για τις εξαγωγές της σε φυσικό αέριο σε ρούβλι, ένα ενδεχόμενο όμως για το οποίο η G7 είναι αμετάκλητα αρνητική.

«Έχουν υπάρξει πολλά σχόλια από τη μεριά της Ρωσίας, ότι αν οι πληρωμές δεν γίνουν σε ρούβλι τότε η παροχή των προμηθειών θα σταματήσει», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ. «Προκειμένου να προετοιμαστούμε για αυτή την κατάσταση έχω ενεργοποιήσει σήμερα την πρώτη προειδοποίηση».

Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους, αυτή είναι η πρώτη από τις τρεις προειδοποιήσεις για τη χώρα και επί του παρόντος είναι μια συνθήκη που δεν απαιτεί κυβερνητική παρέμβαση. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ήδη καταρτίζεται μια ειδική ομάδα διαχείρισης της κρίσης στο υπουργείο του, η οποία θα αποτιμήσει την κατάσταση αναφορικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου και αν θα χρειασθούν να εφαρμοσθούν περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλίσθεί η ασφάλεια των αποθεμάτων. 

Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, τα τρέχοντα αποθέματα φυσικού αερίου της Γερμανίας ανέρχονται στο 25% της συνολικής της χωρητικότητας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, AP

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Το Plan B της Ελλάδας και η συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε.

Μακρόν: Η Γαλλία δεν θα αποδεχθεί το αίτημα της Ρωσίας για πληρωμές σε ρούβλια

Κρεμλίνο: Θέμα ημερών οι πληρωμές του φυσικού αερίου σε ρούβλι – Δόθηκε εντολή στην Gazprom

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News