Business & Finance Παρασκευή 25/03/2022, 17:05
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Λίντνερ σε παρόχους ενέργειας: Μην πληρώνετε το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Λίντνερ σε παρόχους ενέργειας: Μην πληρώνετε το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Σύσταση προς τους παρόχους ενέργειας της Γερμανίας να μην πληρώσουν την προμήθεια φυσικού αερίου σε ρούβλια, όπως ζήτησε πρόσφατα η Ρωσία, έκανε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση. Εάν πληρώνετε σε ρούβλια – αν πληρώνετε εξ ολοκλήρου σε ρούβλια – τότε ενισχύεται το νόμισμά του», ανέφερε ο Λίντνερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Welt την Παρασκευή.

«Η συμβουλή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να δεχθείτε τους όρους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά να μείνετε σταθεροί στα συμβόλαια που έχει υπογράψει, τα οποία είναι σε δολάρια ή ευρώ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. 

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι «μη φιλικές» χώρες θα πληρώνουν το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλι, εξηγώντας ότι η κατάσχεση ρωσικών στοιχείων ενεργητικού από ξένες χώρες λόγω της εισβολής στην Ουκρανία «κατέστρεψε την εμπιστοσύνη της Μόσχας». 

Ο ηγέτης της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προμήθειες αερίου με βάση τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ως προς την ποσότητα και την τιμή του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν θα πουλάει σε ρούβλια το φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Kαι με τις «φιλικές» χώρες τι; Η Ρωσία εξετάζει τις πληρωμές ενέργειας με κρυπτονομίσματα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News