Green Economy Τρίτη 8/02/2022, 18:23
GREEN ECONOMY

Έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Επέκταση του περιβαλλοντικού τέλους και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και φορτηγά που πληρούν την οδηγία Euro 5b προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Το περιβαλλοντικό τέλος που θα καταβάλλουν όσοι εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά τα οποία πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 5b ανέρχεται σε 1.000 ευρώ όπως δηλαδή ακριβώς ισχύει και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 5a. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας από το 2012 έως και το 2014 δηλαδή αφορά οχήματα με ηλικίες από 10 έως και 8 έτη.

Η σχετική τροπολογία προβλέπει και την καταβολή Περιβαλλοντικού Τέλους σε παλαιά, ρυπογόνα μεταχειρισμένα οχήματα το οποίο υπολογίζεται σε 3.000 ευρώ για όσα πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 4 και 1.000 ευρώ σε όσα πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 5a και Euro 5b.

Από το Περιβαλλοντικό Τέλος εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα άνω των τριάντα (30) ετών, τα οποία προορίζονται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά ως αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Επίσης από την καταβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους εξαιρούνται και όσα αυτοκίνητα ή φορτηγά Euro 5b έχουν δήλωση άφιξης οχήματος ή δηλωτικά εισαγωγής τα οποία έχουν καταβληθεί έως την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής τροπολογίας.

Συννημένη θα βρείτε την τροπολογία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας: Τι ισχύει για μεταβιβάσεις και ακινησίες

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση της προθεσμίας πληρωμής έως 28 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News