Green Economy Δευτέρα 15/11/2021, 16:20
GREEN ECONOMY

Scaroni (Rothschild): Το φυσικό αέριο θα είναι το τελευταίο ορυκτό που θα καταργηθεί

«Σημαντικοί οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου»

Scaroni (Rothschild): Το φυσικό αέριο θα είναι το τελευταίο ορυκτό που θα καταργηθεί

Στους σημαντικούς ενεργειακούς πόρους της Κύπρου αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Rothschild Group και πρόεδρος της A.C. Milan, Paolo Scaroni, σημειώνοντας ότι για να αξιοποιηθεί η ανακάλυψη φυσικού αερίου πρέπει να βρει διέξοδο σε μια επικερδή αγορά και να ξεπεραστούν οι πολιτικές προκλήσεις και ιδιαίτερα η έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παρέμβει αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης λύσης.

Αναφέρθηκε ειδικότερα, στις προοπτικές της πυρηνικής ενέργειας και εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με το φυσικό αέριο του East Med, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για το πιο καθαρό ορυκτό καύσιμο, που δρα συμπληρωματικά στις ΑΠΕ και παρέχει ευελιξία για την αντιμετώπιση της εποχικότητας της ζήτησης.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Scaroni, θα είναι το τελευταίο ορυκτό καύσιμο που θα καταργηθεί. Σημείωσε επίσης, την πολύ καλή θέση της Κύπρου για δυνητική ζήτηση από Κίνα και Ινδία, στο πλαίσιο της επιδίωξής τους να περιορίσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Τόνισε ότι εξάγοντας φυσικό αέριο ως LNG, η Κύπρος έχει την ευελιξία να αξιοποιήσει τις καλύτερες αγορές παγκοσμίως.

Επίσης, ενισχύεται η σημασία του φυσικού αερίου για την ΕΕ, που έχει βρεθεί να είναι πολύ εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο αντιμετωπίζοντας πρόσφατα κρίση εφοδιασμού, που οδήγησε τους τελευταίους μήνες σε αυξήσεις τιμών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Shell: Αλλάζει το όνομά της και φεύγει από την Ολλανδία

Κλιματική αλλαγή και πυρηνική ενέργεια: Η «σπαζοκεφαλιά» της διεθνούς κοινότητας 

Πώς η επιβολή φόρου στον άνθρακα μπορεί να αυξήσει τη φτώχεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News