Green Economy Παρασκευή 12/01/2024, 12:06
GREEN ECONOMY

EBRD: Δάνειο 60 εκατ. για πράσινες πρωτοβουλίες σε Βουλγαρία και Ελλάδα

EBRD: Δάνειο 60 εκατ. για πράσινες πρωτοβουλίες σε Βουλγαρία και Ελλάδα

Δάνειο 60 εκατ. ευρώ παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην ProCredit Bank της Βουλγαρίας για τη χρηματοδότηση επενδύσεων με στόχο τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας.

Τα έσοδα από το δάνειο θα διοχετευθούν σε πράσινα έργα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων προγράμματα ενεργειακής αποδοτικότητας, ανανεώσιμης ενέργειας και μέτρα κλιματικής ανθεκτικότητας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το δάνειο θα επεκτείνει τις δραστηριότητες πράσινου δανεισμού της ProCredit Bank Bulgaria και θα επιταχύνει την πορεία και των δύο χωρών στη μετάβαση προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

H Melis Ekmen Tabojer, Διευθύντρια της EBRD για τις Τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαιρέτισε τη συνεργασία λέγοντας: «Χαιρόμαστε που διανθίζουμε το επιτυχημένο ιστορικό μας με την ProCredit Bank. Τα τελευταία χρόνια είδαμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το δάνειο, το οποίο δίνει προτεραιότητα στα πράσινα έργα, θα συμβάλει στον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων και θα επιταχύνει το ταξίδι προς ένα βιώσιμο μέλλον και για τις δύο χώρες».

«Η στρατηγική μας συνεργασία με την EBRD μάς επιτρέπει να παρέχουμε συνεχή, τακτική στήριξη σε ΜμΕ με κατάλληλες λύσεις χρηματοδότησης. Η νέα συμφωνία δανείων, σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία μας, θα βοηθήσει τις βουλγαρικές και ελληνικές επιχειρήσεις να καταστούν πιο ανταγωνιστικές και καινοτόμες στο πλαίσιο της σημερινής ταχείας πράσινης μετάβασης», δήλωσε από την πλευρά της η Rumyana Todorova, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου και εκτελεστική διευθύντρια της ProCredit Bank.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News