Green Economy Δευτέρα 18/01/2021, 16:40
GREEN ECONOMY

Total: Προχωράει στη μεγαλύτερη επένδυση σε ΑΠΕ ύψους 2,5 δισ. δολαρίων 

Total: Προχωράει στη μεγαλύτερη επένδυση σε ΑΠΕ ύψους 2,5 δισ. δολαρίων 

Στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επιχειρεί η Total, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, επενδύοντας 2,5 δισ. δολάρια σε ινδική εταιρεία. Συγκεκριμένα η η γαλλική εταιρεία θα αποκτήσει το 20% των μετοχών της Adani Green Energy Limited (AGEL), του 50% των περιουσιακών της στοιχείων που σχετίζονται με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας και μια θέση στο δ. σ. της εταιρείας, στη μεγαλύτερη επένδυση στην «πράσινη» ενέργεια του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού.

Η AGEL είναι μια εταιρεία παραγωγής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές, υπό τη σκέπη του ομίλου Adani και η αξία της κεφαλαιοποίησής της ανέρχεται στο 1,483 τρισ. ινδικές ρουπίες (20,25 δισ. δολάρια). 

Η Total εν μέσω πιέσεων από τους επενδυτές προς τις ευρωπαϊκές εταιρείες να μειώσουν το αποτύπωμά τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση έμπρακτα, καθώς δεν είναι μόνο η τελευταία κίνησή της που το αποδεικνύει. 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, ένα αμερικανικό λόμπι για τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, έχοντας ενστάσεις αναφορικά με την πολιτική της ένωσης για την κλιματική αλλαγή και την υποστήριξή του στη χαλάρωση των ρυθμίσεων που σχετίζονται με την εξόρυξη. 

Όπως έγραψε σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Total Πατρίκ Πουγιάν, η συμφωνία συνιστά «τη μεγαλύτερη επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές που έχει κάνει ποτέ η Total. Είναι μια ακόμη απόδειξη της στρατηγικής του μετασχηματισμού μας. Έως το 2025 η Total θα βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις των εταιρειών με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές». 

Η AGEL έχει στόχο έως το 2025 να έχει φθάσει την παραγωγή της από ΑΠΕ στα 25 gigawatts (GW), με την Total να δηλώνει ότι η ινδική εταιρεία θα έχει σημαντική συμβολή στο να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της, έως το 2025 η παραγωγή της από ΑΠΕ να ανέλθει στα 35 GW, από 9 GW επί της παρούσης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News